Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό, το Μετρό και το Τράμ κυκλοφορούν με …ποδήλατα!

Εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό, το Μετρό και το Τράμ κυκλοφορούν με …ποδήλατα!

 Το καλό παράδειγμα για την προώθηση του πραγματικά “καθαρού” μέσου Μεταφοράς, του ποδηλάτου, έδωσαν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., στην ομπρέλα της οποίας στεγάζονται το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ, καθώς η εταιρία κατετάγη πρώτη μεταξύ των συνολικά 167 οργανισμών, που πήραν μέρος στην καμπάνια, με αφορμή και τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πολλοί εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, το Μετρό και το Τραμ χρησιμοποίησαν το ποδήλατο για τη μετακίνησή τους από και προς την εργασία τους και πραγματοποίησαν, στη διάρκεια του Μαΐου, 293,5 διαδρομές και συνολικά 4.855 χιλιόμετρα στηρίζοντας στην πράξη το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

 
Μεταξύ των εργαζομένων που συμμετέχουν στη δράση είναι και ο 62χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., Κώστας Βασιλειάδης, που χρησιμοποιεί το ποδήλατο- σε συνδυασμό με Μέσα Σταθερής Τροχιάς – για την καθημερινή του μετακίνηση προς και από τον χώρο εργασίας του στο κέντρο της Αθήνας, καταδεικνύοντας ότι χρήστης ποδηλάτου μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε πολίτης, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικής ενασχόλησης.
 
Η Διοίκηση της εταιρείας, επιβραβεύοντας την οικολογική μετακίνηση, προσέφερε ως έπαθλο ένα σπαστό ποδήλατο στον εργαζόμενο με τα περισσότερα διανυθέντα χιλιόμετρα.

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε