Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Η αόρατη δύναμη ενάντια στις φυσικές καταστροφές

Η ζωή 200 εκατομμυρίων ανθρώπων το χρόνο, διαταράσσεται εξαιτίας των φυσικών καταστροφών. Στις 13 Οκτωβρίου η «Διεθνής Ημέρα για τη Mείωση των Φυσικών Καταστροφών» δεν είναι γιορτή… Είναι ημέρα μνήμης. Κεντρικό πρόσωπο για το 2012 τα κορίτσια και οι γυναίκες…

Κάθε χρόνο εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο αντιστέκονται στις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών που ρημάζουν την ανθρώπινη ζωή.

Βοηθούν στην ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων κοινοτήτων τους και συχνά η προσφορά τους παραγνωρίζεται.

Σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN) οι γυναίκες και τα παιδιά είναι 14 φορές πιο ευάλωτοι στον θάνατο κατά την διάρκεια μιας καταστροφής.


 

Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ υπεύθυνη για την  «Διεθνή Ημέρα για τη μείωση των Φυσικών Καταστροφών», Margareta Wahlström, πιστεύει ότι αν και οι γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες ωστόσο δεν στέκονται παθητικά απέναντι στις δυσκολίες. Το αντίθετο…

Σε αυτήν την «αόρατη» δύναμη που αναστηλώνει πόλεις και χωριά, βοηθά τους πληγωμένους να ζήσουν, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες, είναι αφιερωμένη η Παγκόσμια Επέτειος.


 

Και όπως επισημαίνει, πρέπει να ενθαρρυνθεί από την Διεθνή Κοινότητα, η συμμετοχή της γυναίκας και σε επίπεδο διαχειριστικού ελέγχου και κατά την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος των φυσικών καταστροφών.

Φωτο: Belinda Meggit, Mariana Nissen,United Nations Development Programme

Δείτε το βίντεο:
 

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε