Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μια πραγματική εκκλησία από Lego

Τα τουβλάκια Lego είναι γνωστά για τις μεγάλες δημιουργίες όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες. Μπορούν με αυτά να κατασκευαστούν πραγματικά έργα τέχνης. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για μια εκκλησία.

Δίνοντας την δυνατότητα να κατασκευάσει κάποιος από απλές παιδικές κατασκευές μέχρι πραγματικά έργα τέχνης, τα τουβλάκια Lego, έδωσαν την ιδέα στους σχεδιαστές Michiel de Wit και Filip Jonker, να κατασκευάσουν στην πόλη Enschede, που βρίσκεται στην Ολλανδία, μια εκκλησία φτιαγμένη από αυτά.

Στην ουσία πρόκειται για το Abondantus Gigantus το οποίο κατασκευάστηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τέχνης GrensWerk. Χρησιμοποιήθηκαν τσιμεντόλιθοι που κατασκευάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν ως προς το σχήμα και το χρώμα τους, σαν να ήταν τεράστια τουβλάκια Lego. Οι σχεδιαστές επέλεξαν διάφορα χρώματα για τους τοίχους που έχουν τοποθετηθεί κυψελωτά, ώστε να περνά το φυσικό φως στο εσωτερικό.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς το κτίριο κάνει μια σύνδεση σε κάτι μεγάλο και συντριπτικό, όπως είναι η εκκλησία και το μέγεθός της και σε κάτι παιχνιδιάρικο, απλό και κατανοητό, όπως είναι τα τουβλάκια Lego.

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε