Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο δημός Λαγκαδά διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης για την ενέργεια

Ο δημός Λαγκαδά διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης για την ενέργεια

Την Διοργάνωση του 1ου Τοπικού Forum για την Ενέργεια ανέλαβε ο δήμος Λαγκαδά και θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου 2012 και ώρα 9:00 π.μ στο πλαίσιο υλοποίησης του «Συμφώνου των Δημάρχων» και του έργου «Energy for Mayors».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Energy for Mayors» (www.energyformayors.eu), κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Λαγκαδά με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).

“Είναι η 1η συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται από τον δήμο Λαγκαδά για την ενημέρωση των συνδημοτών μας. Ως νέα διοίκηση είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την περιβαλλοντική συνήθεια των συνδημοτών μας επενδύοντας σε έργα υποδομής άμεσα με το περιβάλλον, δίνοντας μια διαφορετικότητα στον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα απορρίματα αλλά και να μειώνοντας τους ρύπους του διοξειδίου του άνθρακα”, μας δήλωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Ιωάννης Αναστασιάδης.

Το συγκεκριμένο έργο υποστηρίζει τους Δήμους που υπογράφουν το Σύμφωνο των Δημάρχων (www.eumayors.eu) στη σύνταξη ενός Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο – Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΑΕ) με συγκεκριμένα έργα και δράσεις, που αφορούν τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην επικράτειά του τουλάχιστον κατά 20%.
Στόχος της συνάντησης είναι:

  • Η συμμετοχή των φορέων της τοπικής κοινωνίας στη διαμόρφωση του Σχεδίου Δράσης του Δήμου για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ),
  •  Η αναλυτική ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το ΣΔΑΕ και
  •  Η εξασφάλιση της σχετικής συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας για την υλοποίησή του.

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε