Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι “γόπες” βγήκαν στην στεριά…!

Οι “γόπες” βγήκαν στην στεριά…!

Σε νούμερο ένα  σκουπίδι στις ακτές αναδεικνύονται κάθε χρόνο με διαφορά τα αποτσίγαρα. Έτσι,ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προώθησης περιβαλλοντικών δράσεων, συμμετέχει στην εκστρατεία για «Καθαρές παραλίες χωρίς αποτσίγαρα» την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 από τις 11.00 έως τις 15.00.

Η δράση, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και τη διεθνή εταιρεία καπνικών προϊόντων JT International (JTI) περιλαμβάνει τη διανομή ατομικών σταχτοδοχείων άμμου και τη συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου στο Γυάλινο Περίπτερο Ενημέρωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Info Kiosk), στην Πλατεία Αριστοτέλους, καθώς και στην κεντρική είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου. 

 
Οι εθελοντικοί καθαρισμοί ακτών στην Ελλάδα, που συντονίζει για 20 συνεχόμενα χρόνια στη χώρα μας η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, και στους οποίους συμμετέχει ενεργά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αναδεικνύουν ως πολυπληθέστερα απορρίμματα στις ελληνικές ακτές τα αποτσίγαρα με ποσοστό 59,9%. 
 
Tο πρόβλημα των στερεών απορριμμάτων όχι μόνο δεν περιορίζεται τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά ταλανίζει και απειλεί τα σπάνιου πλούτου και ομορφιάς θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα της πατρίδας μας, αλλά και παγκοσμίως.

Παράλληλα όμως, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως ολοένα και περισσότεροι πολίτες, διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων, ανταποκρίνονται και κινητοποιούνται σε συλλογική δράση απέναντι σε ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα της εποχής μας. Οι εθελοντές δίνουν ένα παράδειγμα ευαισθησίας και ευθύνης, παράδειγμα ιδιαίτερης συμβολικής αξίας στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε