Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι Patrinistas…σε δράση

Οι Patrinistas…σε δράση

Οι εθελοντές του Ecomobolity στην Πάτρα, η Τροχαία της πόλης και η τοπική αυτοδιοίκηση, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε μια σειρά από δράσεις με στόχο την βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη και διευκόλυνση  ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

 

Από τα νηπιαγωγεία ξεκίνησε η εθελοντική εκστρατεία του Ecocity και κατέληξε στα Γυμνάσια της πόλης, όπου πρωταρχικός σκοπός ήταν η προώθηση ιδεών και προτάσεων για την οικολογική μετακίνηση, την χρήση ποδηλάτου και άλλες δράσεις. Όπως η διευκόλυνση της κίνησης στο αστικό περιβάλλον για όλους.

 
Στη διάρκεια της εβδομάδας σύλλογοι και φίλοι των Ατόμων με κινητικές δυσκολίες, περπάτησαν και κινήθηκαν ελεύθερα, στη διαδρομή του ECOCITY που χάραξε ο Δήμος με τη συνεργασία συγκοινωνιολόγων, η οποία πέρασε από το κέντρο της πόλης.
 
Οι Patrinistas, εθελοντική Ενωση πολιτών της Πάτρας, υποδέχθηκαν μαθητές Γυμνασίων, αλλά και πολίτες σε έναν αξιόλογο περίπατο στην ιστορία και την αρχιτεκτονική της Πάτρας.
 
Το Σάββατο 22/9 γιορτάσθηκε η Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και το ιστορικό κέντρο της πόλης πεζοδρομήθηκε για τους πολίτες.
 
Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάτρας έκανε μαθήματα εκμάθησης ποδηλάτου σε παιδιά και η Διεθνής Συνεργασία Φοιτητών AIESEC παρουσίασε τις συνθήκες μετακίνησης σε πόλεις της Πολωνίας και της Σερβίας, συγκρίνοντάς τες με τις ανάλογες συνθήκες της Πάτρας. 
 
Η Εβδομάδα έκλεισε με την πανέμορφη Κυριακάτικη Ποδηλατάδα,, που πλημμύρισε το κέντρο της πόλης και ζωντάνεψε τη διαδρομή μέχρι την Πλάζ της Αγυάς.
 
 
 
 

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε