Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Οι πολίτες μιλούν για την πόλη τους… στη Θεσσαλονίκη

Οι πολίτες μιλούν για την πόλη τους… στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο, οι δημότες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να πουν την άποψη τους για τον επανασχεδιασμό δρόμων της πόλης και να βοηθήσουν στην διαμόρφωση τους

Από τις 11 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, μέλη του Εργαστηρίου Συμμετοχικού Σχεδιασμού θα βρίσκονται στις οδούς Φιλικής Εταιρείας και Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Η δράση έχει σκοπό να αποτυπώσει τις ανάγκες και επιθυμίες των πολιτών σχετικά με το σχεδιασμό των συγκεκριμένων οδών.

Στις γωνίες Χρ. Σμύρνης με Τσιμισκή και Φιλικής Εταιρείας με Τσιμισκή θα βρίσκονται σταντ για περαιτέρω ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη ΧΑΝΘ, την ενεργή συμμετοχή της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ.

Το Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού που έχει τίτλο  «Είμαι Πολίτης όχι απλά Κάτοικος» είναι υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, κ. Ανδρέα Κουράκη

Το 1ο στάδιο της δράσης το Σάββατο 6 Οκτωβρίου

Περιλαμβάνει την άμεση ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την αποτύπωση των επιθυμιών και αναγκών τους σχετικά με έναν συγκεκριμένο ανοιχτό δημόσιο χώρο που προτείνεται για επανασχεδιασμό, τμήμα της οδού Φιλικής Εταιρείας, μεταξύ των οδών Τσιμισκή και Μανουσογιαννάκη.

Επίσης περιλαμβάνει μια αποτίμηση από τους ίδιους τους πολίτες, της αστικής παρέμβασης του Δήμου Θεσσαλονίκης στις οδούς Χρ. Σμύρνης και Φιλικής Εταιρείας.

Οι δημόσιοι αυτοί χώροι έχουν επιλεγεί σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι δράσεις στις παραπάνω οδούς θα μετατεθούν μια εβδομάδα αργότερα.

Στη συνέχεια, το 2ο στάδιο περιλαμβάνει την ανάλυση των αποτελεσμάτων των δράσεων στους δρόμους ενδιαφέροντος.

Το 3ο στάδιο θα  πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 19:30 στο φουαγιέ του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με τη δημόσια παρουσίαση των προτάσεων και την ενθάρρυνση ενός δημόσιου διαλόγου επί του θέματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση:
 www.facebook.com/Symmetexo
 

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε