Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πανηγύρι της Φύσης στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Πανηγύρι της Φύσης στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Μια Ημέρα αφιερωμένη στο Περιβάλλον θα είναι η Κυριακή για μικρούς και μεγάλους. Περιβαλλοντικά παιχνίδια, eco λαϊκή, βιολογικά εδέσματα και αρκετές πληροφορίες για την καθημερινότητα μας θα προσφέρουν σημαντικές ΜΚΟ και φορείς της περιβαλλοντικής προστασίας.

Η Οργάνωση Green-Project και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη, σε συνεργασία με άλλες 25 Περιβαλλοντολογικές & Φιλοζωικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις διοργανώνουν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, 11πμ-7μμ, στη Σχολή Μωραΐτη, Παπαναστασίου & Αγ. Δημητρίου Π. Ψυχικό, το «Πανηγύρι της Φύσης».

Μια γιορτή για τη φύση και τα ζώα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση του κοινού σε ό,τι αφορά το περιβάλλον.

Οι οργανώσεις θα προσφέρουν βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικού χαρακτήρα για ενήλικες και παιδιά, καθώς και πρακτικές συμβουλές & οδηγίες που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει καθημερινά.

Επιπλέον, περιβαλλοντολογικά παιχνίδια & δραστηριότητες ακόμα και πόνι από το Pony Club του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της φύσης και ταυτόχρονα θα τα ψυχαγωγήσουν δημιουργικά.

Στην Καντίνα, που θα λειτουργεί καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα βρείτε βιολογικά και σπιτικά φαγητά & προϊόντα, φυσικούς χυμούς, καθώς και φρέσκα εποχιακά λαχανικά από την eco-λαϊκή μας αγορά.

Το 1o Πανηγύρι της Φύσης θα κλείσει με ανοιχτή συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ στο θέατρο της Σχολής Μωραΐτη, με θέμα «Περιβαλλοντική Δράση σε περίοδο κρίσης: Πολυτέλεια, Ανάγκη ή Λύση;» στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που ασχολούνται με περιβαλλοντικά ζητήματα, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των περιβαλλοντικών & φιλοζωικών οργανώσεων, επιστήμονες και βεβαίως ενεργοί πολίτες.

Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Ποιοι συμμετέχουν:
Οι φορείς που θα δώσουν το παρών θα προβάλουν το έργο τους και θα ενημερώσουν το κοινό σχετικά με τη δράση τους. Αρκτούρος, Αρχέλων, ΕΚΠΑΖ, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ΕΣΠΙ, ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ., ΚΕΑΝ, Μεσόγειος SOS, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Οργάνωση Γη, Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, Πελίτι, ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω., ΣΥΝ.ΔΡ.Α.ΜΩ, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Anima, GAWF, Greenpeace, Green-Project, Hippolysis, Medasset, Monumenta, WWF και το πρόγραμμα Youth in Action θα είναι όλοι εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες: www.sasm.gr, και www.green-project.org

 

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε