Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Στα χρώματα της Ειρήνης…το 14ο Eco Art Festival

Στα χρώματα της Ειρήνης…το 14ο Eco Art Festival

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή», στο πλαίσιο του 14ου Eco Art Festival,  παρουσιάζουν, από 22 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», την ομαδική έκθεση «Τα χρώματα της Ειρήνης», η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Δίκτυο Forum Weltoffen που εδρεύει στη Βιέννη. 

Στην έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Σλοβακία, Αυστρία, Γερμανία, Αλβανία και Γαλλία) και μέσα από τους έργα τους αναδεικνύεται η μοναδικότητα του εκάστοτε δημιουργού.

Στόχος της παρουσίασης είναι η προαγωγή του πολιτισμικού πλούτου της Ευρώπης και η προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών μέσα από τη διαφορετικότητα της κουλτούρας. Επίσης, δίνεται στους καλλιτέχνες η ευκαιρία της έκφρασης και η δυνατότητα συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης διαφόρων πολιτισμών. 

 
Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι εξής: Aurel Vlad, Edi Rama, Fate Velaj, Hannes Swoboda, Robert Kabas, Young-Cha Kim, Ingrid Zamecnikova, Marie Francoise Poutays και Σύνη Παπαγιάννη. 

Το Eco Art Festival, συνδυάζοντας με τέλεια αρμονία το Περιβάλλον με τον Πολιτισμό, αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, το οποίο δημιουργεί την γέφυρα που  ενώνει  την  Πανευρωπαϊκή Ημέρα Πολιτισμού  (5 Μαΐου) με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).  Ο θεσμός στοχεύει μέσα από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις να αποδείξει πως η φύση συντελεί στην καλλιτεχνική δημιουργία και στην ψυχική ανάταση του ανθρώπου. 
 
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, στις 19.30
 
Διάρκεια: 22 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου 2012
 
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 – 20.00, Κυριακή 10.00 – 14.00 

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε