Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Το πρώτο «Θερμοκήπιο» στην Αθήνα

Το πρώτο «Θερμοκήπιο» στην Αθήνα

Το «πράσινο σπίτι» θα αποτελέσει έναν οικολογικό πολυχώρο, που θα δίνει πληροφόρηση για την οικολογική δόμηση, την εξοικονόμηση ενέργειας, τις ΑΠΕ, την  διαχείριση του νερού και την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων.

Το υλοποιεί η αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία ECOWEEK. Θα βρίσκεται στη Λυκόβρυση.

Το «Θερμοκήπιο» πράσινων γνώσεων, η πλατφόρμα για νέους επαγγελματίες, πχ. αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες τοπίου, σχεδιαστές και μηχανικούς, για την καινοτομία, την κοινωνική και περιβαλλοντική επιχειρηματικότητα, ξεκίνησε δραστηριότητα το 2011.

Ηδη λειτουργούν ομάδες εργασίας και εργαστήρια στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στο Χολόν (Ισραήλ).

Προσφέρουν εθελοντική επιστημονική υποστήριξη και σχεδιάζουν εφαρμόσιμες λύσεις για ιδρύματα, ΜΚΟ, σχολεία και δήμους.


 

Η εθελοντική προσπάθεια έχει αφετηρία της την αειφορία και την οικολογική δόμηση και στόχο την υλοποίησή λύσεων που δίνουν ρεαλιστικές πληροφορίες για πραγματική οικολογική συμπεριφορά, όπως η ανακύκλωση νερού και υλικών.

«Τα διεθνή συνέδρια και εργαστήρια «πράσινου» σχεδιασμού της ECOWEEK αποτελούν αναμφισβήτητα πλέον μια καινοτόμα πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Ελλάδα και εξαπλώνεται σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και σύντομα και στις ΗΠΑ και Κίνα» αναφέρει ο δρ. Ηλίας Μεσσίνας ιδρυτής της ECOWEEK.


 

Πρόσφατες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των επαγγελματιών αλλά και του κοινού έγιναν εκτός από την Αθήνα, στο Μιλάνο, τη Ρώμη, τη Λάρνακα, τα Ιεροσόλυμα, το Ρίσον, την Τιβεριάδα, την Κρακοβία και την Αζαρία.

 Ανάλογες δράσεις προγραμματίζονται στο Βελιγράδι, το Τελ Αβίβ, την Κοπεχάγη, την Κωνσταντινούπολη και το Βουκουρέστι.

Στις φωτό δράσεις της Ecoweek στην Ιταλία.

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε