Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εσπρέσο σε φυτεμένο δώμα…

Εσπρέσο σε φυτεμένο δώμα…

Υπακούοντας στη νέα φιλοσοφία των πράσινων κτιρίων, η καφετέρια στον πιο πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της Αγίας Παρασκευής, διαθέτει την δική της πράσινη στέγη.

Στην Αγίου Ιωάννου, η συγκεκριμένη καφετέρια ξεχωρίζει για το «πράσινο» προφίλ της.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο που σχεδίασε το συγκεκριμένο έργο έχει υλοποιήσει αρκετά ανάλογα έργα σε κατοικίες, εταιρικά κτίρια, ξενοδοχεία, χώρους αναψυχής και κοινωφελείς χώρους.

Το συγκεκριμένο πράσινο δώμα, είναι, ίσως το πρώτο που υλοποιήθηκε σε έναν τέτοιο επαγγελματικό χώρο της Αθήνας.

«Είναι μια κατασκευή που εξυπηρετεί και το χρηστικό κομμάτι γιατί η στέγη αυτή υπήρχε σαν λοξό δομικό στοιχείο. Δηλαδή εκτός από την καινοτομία, για λόγους περιβαλλοντικούς επιλέχτηκε αυτή η λύση και για λόγους αισθητικούς» λέει ο κ. Κάρολος Χανικιάν, Αρχιτέκτονας Τοπίου.


 

Η πράσινη στέγη στην καφετέρια «Stars» κάνει παρακράτηση των ομβρίων. Συγκρατεί περίπου το 60% του νερού, που σημαίνει ότι έχουμε πολύ λίγα όμβρια σε ένα δομημένο περιβάλλον.

Δημιουργεί επιπλέον και ένα μικρό-κλίμα μειώνοντας τη μέση θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Όπως μας λέει ο κ. Χανικιάν, αρκετοί είναι οι επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ανάλογες κατασκευές, μετά το τέλος του έργου της Αγίου Ιωάννου.

 

Η “προβολή” του περιβάλλοντος, ο άνετος και ευχάριστος χώρος για τους θαμώνες αλλά και αντικατάσταση του τσιμέντου με χώρους πρασίνου, όπου αυτό είναι εφικτό, δίνει πολλαπλά οφέλη.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Greenways έχει κατασκευάσει παρόμοιο έργο, «πράσινο τοίχο» στην καφετέρια Μιράν, στην οδό Ευριπίδου, στο Κέντρο.

«Όλη η όψη είναι πράσινη. Είναι η νέα αρχιτεκτονική μόδα να δημιουργούμε πράσινα κτήρια» λέει ο κ. Χανικιάν.
 

Σπίτι Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε