Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παίξτε στο “πρωτάθλημα” εξοικονόμησης και κερδίστε 1.000 ευρώ

Ο διαγωνισμός Εco2nomy «Μειώνουμε τα έξοδά μας προστατεύοντας το περιβάλλον» ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου και προσφέρει σημαντικά βραβεία

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης, η εξοικονόμηση ενέργειας αναδεικνύεται ως πρώτη προτεραιότητα. Το WWF Ελλάς προτείνει περισσότερους από 90 έξυπνους τρόπους για εξοικονόμηση χρημάτων τόσο στο σπίτι οσο και στις καθημερινές μας μετακινήσεις.

Οι οικολογικές προτάσεις αφορούν την ρύθμιση θερμοκρασίας χώρων και νερού, τον φωτισμό, τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών και τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο.

Για καθέναν από αυτούς τους τομείς προτείνονται τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας μηδενικού κόστους, ενώ για όσες δράσεις απαιτείται επένδυση χρημάτων υπολογίζεται και ο χρόνος απόσβεσής τους.

Αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες έχουμε μόνον οφέλη. Ο παίκτης που θα καταγράψει τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας στο νοικοκυριό του θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ, δωρεάν ενεργειακή επιθεώρηση στο σπίτι του, αλλά και ένα δωρεάν ταξίδι στις Βρυξέλλες για τη βράβευση του εθνικού νικητή.

Κάθε νοικοκυριό μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, αρκεί να καταχωρήσει λογαριασμούς ΔΕΗ και θέρμανσης σε ένα έξυπνο και εύκολο στη χρήση λογισμικό.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 1000 νοικοκυριά έχουν λάβει μέρος, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση βάσει του αριθμού των συμμετοχών.

Τα παραδείγματα

Η κ. Θάλεια Κ. απο το Μαρούσι έχει ήδη εξοικονομήσει 20 ευρώ απο τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και της ύδρευσης. Η οικογένεια του Γιάννη Κ. απο την Χαλκίδα έχει γλιτώσει 300 ευρώ απο την θέρμανση. Μια οικογένεια απο την Ορεστιάδα έχει καταφέρει να μειώσει την κατανάλωση πετρελαίου κατά 30-35% και του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 15-20%.
Περισσότερα στο http://gr.theclimatecup.eu/

Σπίτι Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε