Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σπίτια από δάσος στο Μιλάνο!

Σπίτια από δάσος στο Μιλάνο!

Η παγκόσμια υποβάθμιση του περιβάλλοντος έχει αναγκάσει τους επιχειρηματίες και τους κατασκευαστές κτιρίων να ενσωματώσουν έναν πράσινο τρόπο σκέψης στα σχέδια τους.

Το Μιλάνο είναι γνωστό ως η πρωτεύουσα της υψηλής μόδας, αλλά έχει και μια αμφιλεγόμενη φήμη ως μία από τις πιο ρυπογόνους πόλεις της Ευρώπης. Ωστόσο, ​​σχεδιαστές και επιχειρηματίες με περιβαλλοντική συνείδηση προσπαθούν να αλλάξουν τη φήμη αυτού του παγκόσμιου προορισμού μόδας. Το Μιλάνο θα γίνει σύντομα το σπίτι του πρώτου καθετοποιημένου δάσους στον κόσμο.

 
Το Bosco Verticale, όπως είναι γνωστό, θα κατασκευαστεί με πραγματικά φυτά και βλάστηση και οι σχεδιαστές του ελπίζουν ότι θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που σκεφτόμαστε για τα κτίρια.

Θα αποτελείται από δύο κάθετους «πράσινους πύργους», ενώ η όλη κατασκευή θα αναπτυχθεί σε έκταση 50.000 τετραγωνικών μέτρων, ενσωματώνοντας 60 εγκαταλελειμμένα αγροκτήματα στα περίχωρα της πόλης.

Είναι μια εκπληκτική και γενναία προσπάθεια για την ενσωμάτωση της αειφόρου ανάπτυξης στον κλάδο των κατασκευών, αν συνειδητοποιήσουμε τις επιπτώσεις που έχουν οι κατασκευές στο περιβάλλον, τόσο μακροπρόθεσμες όσο και βραχυπρόθεσμες.

 
Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες του, «το Bosco Verticale θα προσομοιώνει τις πραγματικές σχολαστικές διεργασίες των φυτών και των δέντρων από την άποψη της ψύξης και της θέρμανσης των ρυθμιστικών μηχανισμών καθώς και της παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας. Αυτό θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της ποσότητας άνθρακα που έχουν αυτές οι σημαντικές κατασκευές και θα αποτελέσει ένα βήμα για το μέλλον με έναν αέρα καθαρής ιδιοφυΐας».
 
 

Σπίτι Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε