Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

“Καθαρός” ο Πύργος και η Αρχαία Ολυμπία, αλλά…

“Καθαρός” ο Πύργος και η Αρχαία Ολυμπία, αλλά…

Τα σκουπίδια μαζεύτηκαν, μέχρι να ξαναγεμίσουν τους δρόμους. Ο Δήμος Πύργου κυρήχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Τι λέει ο δήμαρχος Πύργου, κ. Μ. Παρασκευόπουλος στο newsit, τι συμβαίνει σε ολόκληρη την χώρα….

“Ξεπεράσαμε την κρίση, ο Πύργος και η Αρχαία Ολυμπία είναι πεντακάθαροι. Όμως το πρόβλημα υπάρχει για πάνω από τους μισούς δήμους στην χώρα. Το πρόβλημα οξύνεται γιατί το κράτος, η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να αντιληφθεί το κενό, νομικό και τεχνικό, που έχει δημιουργηθεί με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε πάλι, όλοι οι δήμοι, μια μεγάλη κρίση” λέει ο δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος.

 
Ποιο είναι το πρόβλημα;
 
Οπως λέει ο ίδιος, με οδηγίες της ΕΕ όλοι οι ΧΑΔΑ ουσιαστικά έχουν κλείσει από το 2003.  Δίνονταν παρατάσεις αλλά από 1/7 και οι τελευταίοι που είχαν μείνει έπρεπε να έχουν κλείσει.
 
“Έμείς ο δήμος Πύργου εδώ και 2 χρόνια διακόψαμε την ανεξέλγκτη διάθεση και αντί να θάβουμε ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια τα δεματοποιούσαμε με εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών και με την χρηματοδότηση του Υπουργείου για την αγορά εξοπλισμού δεματοποίησης. Με σκοπό να τα διαχειριστούμε όταν φτιάξουμε το εργοστάσιο στο νομό που προβλέπει ο περιφερειακός σχεδιασμός. Δυστυχώς η πολιτεία καθυστέρησε την υλοποίηση του έργου αυτού” λέει ο δήμαρχος Πύργου.
 
Ενώ έπρεπε ήδη να ήταν έτοιμο, εδώ και τρία χρόνια, το έργο βρίσκεται στην φάση της δημοπράτησης.
 
Ο δήμος Πύργου παράγει 100 τόνους σκουπίδια την ημέρα μαζί με την Αρχαία Ολυμπία. Η λύση, όπως λέει ο δήμαρχος είναι μόνο η δεματοποίηση, αν και προσωρινή λύση, και η επόμενη, είναι η ανεξέλεγκτη ταφή. 
 
“Αφού δεν έχουμε ΧΥΤΑ στο νομό αφού κανείς δεν μας παίρνει τα σκουπίδια εκτός νομού πρέπει να βρεθεί μια λύση. Εμείς είχαμε επί τρία χρόνια δεματοποιητή , έληξαν οι περιβαλλοντικοί όροι και βρεθήκαμε μπροστά στο αδιέξοδο” καταλήγει ο κ. Μ. Παρασκευόπουλος.

Διαχείριση αποβλήτων Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε