Σάββατο, 1 Ιουν.
24oC Αθήνα

O δήμος Σαρωνικού στην Ψυτάλλεια

O δήμος Σαρωνικού στην Ψυτάλλεια

Υπογράφτηκε από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη η χρηματοδότηση του έργου της αποχέτευσης του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 78.896.945,16 €.

 
Η χρηματοδότηση αφορά δύο πράξεις: 
 
Α)«Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Καλυβίων Θορικού (Λαγονήσι) και 1ο Τμήμα ΚΑΑ Σαρωνικού» με κωδικό MIS 349379 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (προϋπολογισμός: 42.153.944, 56 €) και 
Β) «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμών Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας και 2ο Τμήμα ΚΑΑ Σαρωνικού» με κωδικό MIS 349380 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (προϋπολογισμός: 36.743.000,60 €).
 
Σύμφωνα με την δήμο Σαρωνικού η υπογραφή της χρηματοδότησης από τον Ειδικό Γραμματέα ήταν η τελευταία πράξη στην προσπάθεια που κατέβαλε ο δήμος τον τελευταίο χρόνο, καταφέρνοντας  να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες και να δρομολογήσει την κατασκευή του μεγαλύτερου έργου υποδομής στην περιοχή του.
 
Από εδώ και πέρα ο Δήμος θα δρομολογήσει ταχύτατα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση έναρξη των εργασιών. 
 
Ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων,κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης , μας είπε τα εξής, σχετικά με το έργο:
«Μετά από εξέταση του φακέλου που υπέβαλε ο Δήμος Σαρωνικού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη έγινε η ένταξη των έργων διαχείρισης των λυμάτων της περιοχής, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που πρότεινε η ΕΥΔΑΠ, η οποία αποτελεί τον αρμόδιο για τον σκοπό αυτό φορέα. Για την περαιτέρω προώθηση των έργων θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες λεπτομερέστερες μελέτες και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ώστε η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών να γίνει το αργότερο μέχρι τα μέσα του 2013. Με τις προϋποθέσεις αυτές είναι εφικτή η ολοκλήρωση των έργων μέχρι το 2015 και η αποτελεσματική αντιμετώπιση του μείζονος περιβαλλοντικού προβλήματος που δημιουργεί η απουσία αποχετευτικού συστήματος και επεξεργασίας των λυμάτων».
 
 

Διαχείριση αποβλήτων Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε