Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αντίνοος: Δύσκολη νύχτα! Χιλιάδες κεραυνοί, καταιγίδες και χαλάζι!

Αντίνοος
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Το είπαν (οι μετεωρολόγοι) και το… κάνει (ο Αντίνοος). Ραγδαία επιδείνωση του καιρού το βράδυ και μέχρι την Τετάρτη, 17.07.2019.
14.000 κεραυνοί μόνο στο Ιόνιο (!), όπου ο χάρτης έχει… κατακοκκινήσει από τις ενδείξεις για σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας.
Μεγάλα ύψη νερού, “μπάλα” καταιγίδων, μέχρι και χαλαζόπτωση.
Αναλυτικοί χάρτες και πρόγνωση για το πώς θα κινηθεί ο Αντίνοος μέχρι να… μας κάνει τη χάρη να φύγει και να νιώσουμε καλοκαίρι.

Αντίνοος: Ένα όνομα… μια ιστορία που ταλαιπωρεί τη χώρα ήδη από την Δευτέρα, 15.07.2019. Ο καιρός έχει παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και το βράδυ της Τρίτης, 16.07.2019, προς Τετάρτη, 17.07.2019, είναι το πιο δύσκολο.

Ο Αντίνοος “χτυπά” και άπαντες είναι σε επιφυλακή για να μην ζήσουμε ξανά τραγικές στιγμές, όπως μερικά βράδια πριν στην Χαλκιδική, όπου επτά άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από την κακοκαιρία.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως τα καιρικά φαινόμενα θα ενισχυθούν… προς το χειρότερο ενώ είναι ενδεικτικά τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής.

Βροχές και καταιγίδες έφερε ο «Αντίνοος» στο Ιόνιο και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας την Τρίτη 16/07/2019. Τα ισχυρότερα φαινόμενα και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στο Νότιο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Κεντροδυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, όπως φαίνεται και στο πίνακα που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 20:00.

Αντίνοος

Παράλληλα ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα. Έως τις 20:00 το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 14.000 κεραυνούς πάνω από το Ιόνιο (!) και από 1.500 πάνω από τη Δυτική Ελλάδα, όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη.

Πού θα “χτυπήσει” ο Αντίνοος

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το newsit.gr, η ΕΜΥ μετέτρεψε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και η ανάλυσή της είναι ενδεικτική για το πώς ο Αντίνοος θα “χτυπήσει” συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

“Πάνω απο 50mm βροχής η “μπάλλα” καταιγίδων στο Ιόνιο”, αναφέρει επίσης η ΕΜΥ στο Twitter και… όλα θυμίζουν χειμώνα!

Αναλυτικά πού και πώς θα “χτυπήσει” ο Αντίνοος

Σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε τη Δευτέρα (15-07-2019), τροποποιείται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι τοπικά πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Στον χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται ο δείκτης επικινδυνότητας ο οποίος είναι πολύ υψηλός στο Ιόνιο και τον κορμό της Ηπειρωτικής χώρας.

Αντίνοος

Σήμερα από το απόγευμα θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019), οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Click4more: Καιρός: Σε ετοιμότητα στην Κ. Μακεδονία – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Στην Αττική θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη. Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τα ύψη 6ωρου υετού και σας υπενθυμίζουμε ότι τα ποσά βροχής αναφέρονται στο προηγούμενο 6ωρο από την ώρα που υπάρχει στον κάθε χάρτη.

Αντίνοος

Ο Αντίνοος… δεν σταματά εδώ! Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν, ενώ θα συνεχίσουν να επηρεάζονται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Η ΕΜΥ πληροφορεί ότι αν κριθεί αναγκαίο θα επανέλθει με συμπληρωματικά στοιχεία και ανακοινώσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού τα οποία εκδίδονται τέσσερις φορές το 24ωρο στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

Αντίνοος – Πώς θα είναι αναλυτικά ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα την Τετάρτη, 17.07.2019

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Θρακικό το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την κεντρική και βόρεια Εύβοια με εξασθένηση από το μεσημέρι. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο Αντίνοος σε Κρήτη και Αιγαίο

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο Αντίνοος σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: hnms.gr.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις