Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιανός: Αγωνία για ζευγάρι στην Καστανίτσα Καρδίτσας – Φόβοι ότι καταπλακώθηκαν στο σπίτι τους

Ιανός: Αγωνία για ζευγάρι στην Καστανίτσα Καρδίτσας – Φόβοι ότι καταπλακώθηκαν στο σπίτι τους

Συναγερμός για ένα ζευγάρι η ηλικιωμένων έχει σημάνει στην Καστανίτσα στην Καρδίτσα την οποία “σφυροκοπά” ο Ιανός, με τους κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν φόβους για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική λέγοντας πως έχει πλημμυρίσει το σπίτι τους και πως έχει καταρρεύσει το ταβάνι.

Από τότε δεν είναι δυνατή καμία επικοινωνία μαζί τους. Κάτοικος της περιοχής και αναγνώστης του newsit.gr αναφέρει πως οι γείτονες προσπάθησαν να τους απεγκλωβίσουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο άνθρωπος μάλιστα εκφράζει φόβους ότι έχουν θαφτεί ζωντανοί!

Δύο οι νεκροί μέχρι στιγμής

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε την ζωή του από την κακοκαιρία “Ιανός“, ο οποίος ήταν αγνοούμενος στην Καρδίτσα, και συγκεκριμένα στη Μαγουλίτσα.

Πρόκειται για τον κτηνοτρόφο που έψαχναν να εντοπίσουν οι διασώστες, και τελικά βρήκαν τον άνθρωπο νεκρό κοντά στο μαντρί του.

Ο άνθρωπος ήταν 63 ετών και καταγωγή από την Αλβανία, και το μέρος που εντοπίστηκε βρίσκεται πίσω από το κέντρο υγείας της περιοχής, το οποίο έχει υποστεί ζημιές.

Πως έχασε τη ζωή της η γυναίκα στο Βόλο

Πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας και για τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της στον Αλμυρό Βόλου.

Το σπίτι της άτυχης φαρμακοποιού ήταν στα 80 μέτρα από το φράγμα του Ξηριά, το οποίο έσπασε. Όταν άκουσε τον ήχο, η γυναίκα άνοιξε την πόρτα της μάλλον για να φύγει.

Ωστόσο τα ορμητικά νερά την πρόλαβαν και την έπνιξαν! Χαρακτηριστικό είναι πως οι διασώστες κατάφεραν να φτάσουν σήμερα το πρωί στο σημείο, ενώ το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής (18.09.2020).

Της έλεγαν να μην περάσει αλλά δεν άκουγε!

Σχετικά με τη 40χρονη που αγνοείται στο Μουζάκι της Καρδίτσας, φαίνεται πως αγνόησε τις εκκλήσεις. Κι αυτό γιατί η γυναίκα διατηρεί μαγαζί στη μία μεριά του χωριού, το οποίο χωρίζεται από ποτάμι.

Η γυναίκα θέλησε να διασχίσει το φουσκωμένο ποτάμι και αγνόησε τον κίνδυνο. Τώρα η τύχη της αγνοείται.

Δείτε την πορεία του κυκλώνα

Το δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής για τους απεγκλωβισμούς

  • Στο νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 198 κοπές δέντρων, και 35 αφαιρέσεις αντικειμένων.

  • Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 63 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 24 αντλήσεις και 39 κοπές δέντρων.

  • Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 91 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων.

  • Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

  • Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης τριών (3) ατόμων στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου όπου είχαν εγκλωβιστεί σε ορμητικό χείμαρρο. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό διάσωσης ορμητικών νερών, 1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και 1 διασωστική λέμβος και

  • Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία (1) ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις