Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Ιανός”: Αυτή θα είναι η πορεία της κακοκαιρίας – Κρίσιμη η Παρασκευή για την Αττική

καιρός Ιανός
Φωτογραφία αρχείου

Χαλάει ο καιρός από την Πέμπτη (17.09.2020). Πού θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία “Ιανός”, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. Συναγερμός στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με έκτακτα μέτρα.

Άστατος θα είναι ο καιρός για τις επόμενες τρεις ημέρες, όταν και αναμένεται να σαρώσει τη χώρα μας η κακοκαιρία “Ιανός”. Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, πρόκειται για ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, και αναμένεται να επηρεαστούν περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Η κακοκαιρία “Ιανός” θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Πέμπτης (17.09.2020), ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι. Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις, αλλά και σφοδροί άνεμοι που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10-11 μποφόρ. Κρίσιμη μέρα θεωρείται η Παρασκευή, όταν και ο “Ιανός” θα “χτυπήσει” την Αττική.

Ακούστε την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στην εκπομπή “Live News”

΄

Καιρός: Τι θα…φέρει ο “Ιανός”

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

-Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

-Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

-Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις