Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Παρέλαση με λιακάδα!

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Παρέλαση με λιακάδα!
Φωτογραφία αρχείου

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα, 28η Οκτωβρίου.
Πού θα σημειωθούν θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν.
Αντίστροφη μέτρηση για κύμα κακοκαιρίας.
Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Κωστή Λαγουβάρδο.

Συνεχίζει να είναι καλός ο καιρός και σήμερα, Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 2019. Οι θερμοκρασίες, σύμφωνα με τις προγνώσεις, θα παραμείνουν σε υψηλά -για την εποχή- επίπεδα σε όλη τη χώρα, ενώ αλλαγή στο σκηνικό του καιρού δεν πρόκειται να δούμε πριν από την Τετάρτη.

Για σήμερα, Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται θερμοκρασίες 24 – 25 βαθμών Κελσίου και ηλιοφάνεια. Ελαφρώς χαμηλότερες θα είναι οι υψηλές τιμές στη βόρεια Κρήτη και στις Κυκλάδες, ενώ μικρή πτώση ίσως παρατηρηθεί στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Ελλάδα.

Τις πρωινές ώρες, προειδοποιούν πάντως οι ειδικοί, θα έχει ψύχρα, ενώ σε ορισμένες περιοχές ίσως δούμε και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, πράγμα βέβαια που θα αλλάξει μέχρι το μεσημέρι.

Πότε αλλάζει το “σκηνικό”

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κωστή Λαγουβάρδο, ο οποίος μίλησε στο Newsit.gr, «ο καιρός σήμερα 28η Οκτωβρίου θα είναι καλός σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες υψηλότερες από τις κανονικές για την εποχή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ψύχρα θα έχει μόνο το πρωί και εξ αιτίας της μικρής διάρκειας της ημέρας, η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά όμως μέσα στην ημέρα».

Παράλληλα, θα παρατηρηθεί μικρή εξασθένιση των βοριάδων στο Αιγαίο, που θα παραμείνουν τοπικά στα 6 μποφόρ, ενώ θα ενισχυθούν λίγο οι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές, στη Δυτική Ελλάδα.

“Και την Τρίτη θα έχουμε περίπου τις ίδιες καιρικές συνθήκες. Αλλαγή περιμένουμε από την Τετάρτη. Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε και αρκετές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας”, προέβλεψε ο κ. Λαγουβάρδος.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα θα γίνει η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ», οι καιρικές συνθήκες προβλέπονται εξαιρετικές.

«Στη Θεσσαλονίκη όπου θα γίνει η παρέλαση, όπως και σε όλη την υπόλοιπη χώρα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα είναι καλές οι καιρικές συνθήκες και δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις παρελάσεις. Το μεσημέρι θα έχουμε αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οι οποίες θα φτάσουν περίπου στις 24 με 25 βαθμούς στα ηπειρωτικά» σημείωσε ο κ. Λαγουβάρδος, προσθέτοντας ότι οι θερμοκρασίες αυτές είναι δύο βαθμούς πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Λίγο χαμηλότερες θα είναι οι μέγιστες τιμές στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη λόγω του βορείου ρεύματος. Πάντως θα παρατηρηθούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως, αλλά και στη δυτική Μακεδονία και την Τρίπολη θερμοκρασίες που είναι κοντά στο μηδέν.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την 28η Οκτωβρίου

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα 28η Οκτωβρίου η Εθνική μετεωρολογική Υπηρεσία. Κατά τόπους αναμένεται περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες καθώς και εξασθένηση των βορείων ανέμων, που τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο, θα πνέουν τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη όπου θα διεξαχθεί η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι προβλέπονται ασθενείς ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται επίσης αίθριος, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σταδιακά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Ασθενείς και στο Ιόνιο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ με μικρή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 07 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Κρήτη, με πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 και στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αύριο Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό. Από τις απογευματινές ώρες στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις