Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Όχι και τόσο καλοκαιρινό το τριήμερο!

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Όχι και τόσο καλοκαιρινό το τριήμερο!

Ο καιρός το τριήμερο θα επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις!
Σε ποιες περιοχές θα βρέξει.
Θερμοκρασίες σε όλες τις μεγάλες πόλεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ο καιρός του Αγίου Πνεύματος θα είναι ζεστός μεν αλλά με τοπικές βροχές και καταιγίδες δε, τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα τη Δευτέρα 17/06, όπως φαίνεται και στο video που ακολουθεί.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 14/06 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο 15/06 και την Κυριακή 16/06 τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες θα ξεκινήσουν το μεσημέρι του Σαββάτου 15/06 στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα επηρεάσουν τις εν λόγω περιοχές έως και τις πρώτες ώρες της Κυριακής 16/06.

Τέλος, τη Δευτέρα 17/06 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σημειώνεται ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην ατμόσφαιρα ευνοούν την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές της χώρας από το Σάββατο 15/06, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει την μέγιστη θερμοκρασία (σε βαθμούς Κελσίου) σε επιλεγμένες πόλεις. Οι άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4 με 5 στο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες έως και το Σάββατο 15/06.

Δείτε τις θερμοκρασίες για όλο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σύμφωνα με το meteo.gr

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις