Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Από τους 30.000 κεραυνούς στους 37 βαθμούς Κελσίου!

Καιρός: Από τους 30.000 κεραυνούς στους 37 βαθμούς Κελσίου!

– Από την κακοκαιρία στην… καλοκαιρία με ζέστη και μελτέμια ο καιρός
– Μέχρι την άλλη εβδομάδα έρχεται ξανά το καλοκαίρι
– Έως τους 37 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα

Από τις βροχές, τις καταιγίδες, τη χαλαζόπτωση και τους 30.000 (!) κεραυνούς, στη ζέστη, τους 37 βαθμούς Κελσίου και τα μελτέμια. Αν ο καιρός δεν θέλει γιατρό, σύντομα θα θέλουμε εμείς!

Το τελευταίο 48ωρο, ο καιρός σε όλη τη χώρα θυμήθηκε το φθινοπωρινό του πρόσωπο. Βροχές, καταιγίδες, πλημμύρες εν μέσω Αυγούστου και μέσα σε δυο μέρες έπεσαν 30.000 (!) κεραυνοί σε όλη τη χώρα! Μάλιστα, όπως φαίνεται σε χάρτη που ανέβασε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στη σελίδα του στο Facebook, μεγάλο μέρος του νόμου Αττικής δέχτηκε πλήθος κεραυνών.

Αλλά αυτά… τελειώνουν για τις επόμενες μέρες. Γιατί ο καιρός αλλάζει πάλι. Και γίνεται ξανά καλοκαίρι. Και μάλιστα ζεστό ζεστό!

Όπως αναφέρει ο Γ. Καλλιάνος, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, μέχρι και τις 4-5 Σεπτέμβρη (σ.σ. τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δηλαδή), ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να σημειωθούν και πάλι 36-37°C στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και 35-36°C στις ανατολικές και νότιες αντίστοιχα ηπειρωτικές περιοχές. Στα νησιά, τόσο στο Ιόνιο, όσο και στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 30-32°C κατά μέσο όρο.

Ευτυχώς θα υπάρχουν και τα μελτέμια στο Αιγαίο, που θα φτάνουν σε ένταση τα 5-6 μποφόρ και πολύ τοπικά τα 7, με αποτέλεσμα τα ανατολικά και νότια της χώρας να είναι… δροσερά.

Ο καιρός των επόμενων ημερών θα είναι κατάλληλος και για να συνεχίσουν, όσοι μπορούν, τα μπάνια. Οι θερμοκρασίες των θαλασσών στα επίπεδα των 26-27°C και τοπικά στους 28°C στην περιοχή των Δωδεκανήσων.

Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα αρχίσει να “τραβάει” την ανηφόρα, και έτσι τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα “φλερτάρει” καθημερινά με τους 34-35°C.

Δείτε όλη την πρόβλεψη από τον Γιάννη Καλλιάνο

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις