Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Αρνιακός: Η Τρίτη θα είναι η χειρότερη μέρα του “Ορέστη”

Καιρός – Αρνιακός: Η Τρίτη θα είναι η χειρότερη μέρα του “Ορέστη”

– O καιρός χαλάει από το απόγευμα με βροχές και καταιγίδες
– Η Πέμπτη θα είναι η πιο κρύα μέρα αφού κατηφορίζουν ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια
– Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ο καιρός χαλάει απότομα από το απόγευμα της Δευτέρας και όπως εξηγεί στο newsit.gr ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός η Τρίτη θα είναι η χειρότερη μέρα της κακοκαιρίας “Ορέστης”. Όπως λέει, ένα βαρομετρικό χαμηλό δυτικά και νότια, μας πλησιάζει σιγά, σιγά φέρνοντας βροχές και καταιγίδες.

Δείτε πως θα κινείται ο Ορέστης το βράδυ της Δευτέρας πηγη: Meteo.gr

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τις ηπειρωτικές περιοχές, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, με τις βροχές και καταιγίδες να είναι κατά τόπους έντονες.

Οι νοτιάδες στις Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα μέχρι τους 23 βαθμούς νοτιότερα. Αύριο Τρίτη (23/10/2018), θα είναι η χειρότερη μέρα με βροχές και καταιγίδες, ισχυρές πάλι στο Ιόνιο την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Αυτές θα είναι οι περιοχές που θα έχουν τα περισσότερα έντονα φαινόμενα και πιθανότατα κάποιες βροχές στην Στερεά Ελλάδα και την Αθήνα.

Νοτιότερα τα πράγματα θα είναι κυρίως εντονότερα. Στη βόρεια Ελλάδα τα πράγματα θα είναι αστεία έως μηδαμινά. Οι άνεμοι θα εξακολουθούσαν να πνέουν με ένταση 7 μποφόρ στο Ιόνιο και η θερμοκρασία θα είναι στα ίδια επίπεδα.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Τετάρτη αλλά μόνο στα κεντρικά και νότια όπου θα έχουμε κάποιες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται στα βόρεια και θα υπάρχουν κάποια υπολείμματα στα Δωδεκάνησα με βροχές και μπόρες, αλλά η Πέμπτη θα είναι και πιο κρύα η μέρα καθώς μικρές μάζες από την βόρεια Ευρώπη κατηφορίζουν σε εμάς.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει 18,19 ακόμα και στην Αθήνα. Την Παρασκευή ο καιρός βελτιώνεται με ηλιοφάνεια παντού σε ολόκληρη την χώρα με λίγα σύννεφα στα νότιο δυτικά. Το Σάββατο και την Κυριακή περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με άνοδο της θερμοκρασίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΣΚΑΡΗ

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις