Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Αρναούτογλου: Εκλογές με βροχές και 30άρια!

Καιρός – Αρναούτογλου: Εκλογές με βροχές και 30άρια!

Οι εκλογές την Κυριακή (26.05.2019) θα γίνουν με καιρό… περίεργο. Γιατί αλλού θα κάνει ζέστη και αλλού θα έχει συννεφιά ή ακόμα και βροχές. Το σίγουρο είναι ένα: θα κάνει ζέστη. Αυτά προβλέπει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Πέρα από το «τι θα ψηφίσω», ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα των ημερών είναι πως θα είναι ο καιρός την ημέρα των εκλογών. Ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook επιχειρεί να δώσει μια πρώτη απάντηση.

Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο (25.05.2019), ο καιρός θα είναι… τροπικός. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για μπόρες ή καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στους παρακάτω χάρτες για την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, εμφανίζεται η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου. Όσο πιο σκούρο το πράσινο χρώμα και κυρίως το κόκκινο, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα για μπόρες και τροπικές καταιγίδες.

Δείτε τους χάρτες

Οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη. Η θερμοκρασία, εκτός από την Παρασκευή όπου θα πέσει λίγο, το Σάββατο θα φτάσει ακόμα και στους 29 με 30 βαθμούς στα πεδινά, ενώ θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη στα ορεινά, τα παραθαλάσσια και τα νησιωτικά τμήματα.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός την Κυριακή των εκλογών θα είναι γενικά καλός στις περισσότερες περιοχές με συννεφιά στα δυτικά που κυρίως μετά το μεσημέρι θα πρέπει να δώσει τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα παραμείνουν εξασθενημένοι και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα επίπεδα του Σαββάτου.

Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr, χθες Τρίτη (21.05.2019) η Κρήτη… «κάηκε» από τις υψηλές θερμοκρασίες που περισσότερο θύμιζαν καλοκαίρι παρά άνοιξη. Σε πολλές περιοχές του νησιού, η θερμοκρασία ξεπέρασε ακόμη και τους 33 βαθμούς Κελσίου!

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Υδρολογικό Παρατηρητήριο Κρήτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Ηράκλειο (ανατολικά) και στη Σητεία (33,1 βαθμοί και στις δύο περιοχές), στη Φινοκαλιά Λασιθίου (32,6) και στην Κνωσό (32,5).

Δείτε σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος «χτύπησε» κόκκινο!

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Σήμερα Τετάρτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και τα νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά…

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις βαθμιαία κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα νότια θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 και στη Θεσσαλία τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, όπου από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τις πρωινές ώρες δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 23-05-2019

Στην κεντρική και νότια χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις