Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Καιρός – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η ΕΜΥ.
Χαλάει από αύριο ο καιρός.
Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας στο… μενού!
Μέχρι την Παρασκευή θα διαρκέσει η μίνι κακοκαιρία.

Καιρός όχι απλά για… ζακέτα, αλλά και για ομπρέλα από αύριο Πέμπτη. Η ΕΜΥ εξέδωσε το μεσημέρι έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, με την κακοκαιρία να διαρκεί τουλάχιστον έως την Παρασκευή.

Βροχές, καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι και (κυρίως) πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης που… έρχεται.

Η Μακεδονία, η Θεσσαλία και οι Σποράδες θα είναι οι πρώτες περιοχές που θα επηρεαστούν από την ραγδαία αλλαγή του καιρού. Από την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο και τη Μακεδονία.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια, από αύριο Πέμπτη (19-09-2019) με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Πιο αναλυτικά:
1. Αύριο Πέμπτη (19-09-2019) από αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν η Μακεδονία (κυρίως η Κεντρική), προς το βράδυ η Θεσσαλία και οι Σποράδες.

2. Την Παρασκευή (20-09-2019) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Ανατολική Πελοπόννησο. Στη Μακεδονία οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν τις
μεσημβρινές ώρες, ενώ από τις απογευματινές, σταδιακά θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Καιρός για… ζακέτα!

Ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη Βαλκανική Χερσόνησο και θα επηρεάσει αρχικά τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και τοπικές καταιγίδες καθώς και ισχυρούς ανέμους, όπως είχε προβλέψει νωρίτερα το meteo.gr.

Στον χάρτη θα δείτε τη μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας την Πέμπτη 19/09 σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές την Τετάρτη 18/09. Πτώση της θερμοκρασίας άνω των 5°C αναμένουμε στη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ στην Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά πριν την Παρασκευή 20/09.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις