Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Έτσι “κινήθηκε” η κακοκαιρία “Σοφία” – Που θα χιονίσει σήμερα

Καιρός: Έτσι “κινήθηκε” η κακοκαιρία “Σοφία” – Που θα χιονίσει σήμερα
Φωτογραφία Eurokinissi

Η κακοκαιρία “Σοφία” είναι εδώ και για χάρη της έχει ντυθεί στα λευκά όλη η Ελλάδα. Ο καιρός δείχνει τα… δόντια του τις τελευταίες μέρες και σύμφωνα με την ΕΜΥ θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες! Δείτε μαγικές εικόνες από το meteo.gr.

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης καλυμμένο από χιόνι. Το ίδιο και το λιμάνι του Βόλου, η πόλη των Ιωαννίνων και το Καπανδρίτη. Εικόνες από τη χιονισμένη Ελλάδα που δημοσιεύει το meteo.gr και μαγεύουν.

Φωτογραφία από meteo.gr

Εντυπωσιακές και οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου από το «παγωμένο» πρωινό στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφία από meteo.gr
Φωτογραφία από meteo.gr

Η κακοκαιρία “Σοφία” συνεχίζει να σαρώνει όλη τη χώρα, ντύνοντας πολλές περιοχές στα λευκά. Στο παρακάτω video δείτε την άφιξη και την εξέλιξη της κακοκαιρίας από την Τετάρτη (02.01.2019) έως την Πέμπτη (03.01.2019), όπως αποτυπώθηκε από τις δορυφορικές εικόνες τις οποίες επεξεργάστηκε το Meteo.gr.

Που θα χιονίσει σήμερα – Ο καιρός από την ΕΜΥ

Σήμερα Παρασκευή (04.01.2019) η ΕΜΥ προβλέπει χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά και βόρεια, όπου θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σταδιακά σε 8 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά σε 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -04 έως 02 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά, με εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -07 έως 01 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με χιονοπτώσεις που από το μεσημέρι κατά τόπους θα ενταθούν. Στην ανατολική Πελοπόννησο βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, μετα το μεσημέρι 5 με 7 στρεφόμενοι στα νότια σε νοτιοδυτικούς έως 7 μποφόρ. Στα βόρεια τις βραδινές ώρες θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, που από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Στα ορεινά θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις που αργά το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στα νότια νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6, μετα το μεσημέρι 7 με 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα. Πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 που από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις, μετά το μεσημέρι κατά διαστήματα πυκνές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό από τις βραδινές ώρες 6 τοπικά 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από -01 έως 02 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Σάββατο 05-01-2019

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός, κατά τόπους ολικός στα βόρεια.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις