Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Η κατάρρευση γέφυρας του Πηνειού γύρισε 35 χρόνια πίσω την ευρύτερη περιοχή (Φωτό και βίντεο)!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σοβαρότατα προβλήματα μετά την κατάρρευση της γέφυρας που απομόνωσε περισσότερα από 30 χωριά του δήμου Καλαμπάκας…

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας αναμένεται να κηρυχθεί η ευρύτερη περιοχή της Διάβας σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού. Η κατάρρευση της γέφυρας του Πηνειού απομονώνει ουσιαστικά περισσότερα από 30 χωριά του δήμου Καλαμπάκας και η περιοχή επιστρέφει… 35 χρόνια πίσω.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα η κίνηση θα γίνεται από την παλιά γέφυρα παραλλαγής, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει ακόμη με βεβαιότητα αν η γέφυρα μπορεί να «επισκευαστεί» ή αν χρειαστεί να κατασκευαστεί καινούρια. Στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστούν μερικοί μήνες, πιθανόν όλο το 2016, στη δεύτερη όμως θα μιλάμε για τουλάχιστον μια πενταετία…

ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

Μαζί με τη γέφυρα ο ποταμός παρέσυρε και ένα τεχνητό φράγμα που είχε κατασκευαστεί μόλις το περασμένο καλοκαίρι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η γέφυρα ήταν κατασκευής του 1982. Πλέον η επόμενη ημέρα εστιάζεται στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση του προβλήματος που σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό είναι «προτεραιότητα» καθώς πρόκειται για «απαραίτητη γέφυρα σύνδεσης Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Καλαμπάκας».

Την ίδια άποψη χθες από το σημείο και οι Βουλευτές Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη και Κώστας Σκρέκας που αναλαμβάνουν να μεταφέρουν το θέμα της αποκατάστασης της γέφυρας στην κεντρική εξουσία.

Πηγή: trikalavoice.gr

 

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε