Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καιρός: Η “Σοφία” είναι εδώ – Δείτε που θα χιονίσει – Χάρτες και video

Καιρός: Η “Σοφία” είναι εδώ – Δείτε που θα χιονίσει – Χάρτες και video

Σε κλοιό χιονιά η χώρα ως και το Σάββατο.
Αναμένονται χιόνια και μέσα στην Αθήνα.
Η “Σοφία” άρχισε ήδη να χτυπάει τη χώρα.
Αναλυτικοί χάρτες με τις θερμοκρασίες και τα χιόνια.

Χιόνι ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο φέρνει η “Σοφία”. Ο καιρός θα είναι κρύος με θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Για σήμερα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια, καθώς και στο Ιόνιο και το Αιγαίο και τις παραθαλάσσιες σε αυτά περιοχές. Τα φαινόμενα στο Κεντρικό Ιόνιο, στο Αιγαίο (κυρίως Κεντρικό και Νότιο), την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Χιονοπτώσεις αναμένονται από την αρχή της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά και γρήγορα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Ηπείρου, της Μακεδονίας και βαθμιαία της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές σε Ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια και στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς.
Χιονοπτώσεις αναμένονται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τις βραδινές ώρες πιθανόν στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Τα χιόνια για σήμερα Πέμπτη

Τα χιόνια την Παρασκευή

Πως κινείται το κύμα της κακοκαιρίας

Οι θερμοκρασίες

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ

Όπως λέει στο Newsit.gr ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, εκτός από τις χιονοπτώσεις, θα εκδηλωθούν και βροχές ή καταιγίδες, οι οποίες μάλιστα κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Ειδικά για την Αττική ο Νίκος Καντερές σημειώνει πως την Πέμπτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, θα πέσουν βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα γύρω ορεινά και κυρίως στην Πάρνηθα. Όμως όπως επισημαίνει “το ενδιαφέρον του καιρού είναι τι θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο”.

“Παρατηρώντας τα προγνωστικά στοιχεία, μαζί με την εμπειρία, πιστεύω ότι υπάρχουν οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες για να δούμε χιόνια και στην Αθήνα. Βέβαια δεν συζητώ ότι θα πέσουν χιόνια στην Πάρνηθα, στον Υμηττό και στην Πεντέλη, αλλά πιστεύω χιονόπτωση θα έχουμε και στα βόρεια προάστια, στο Μαρούσι, στην Αγία Παρασκευή, στον Άγιο Στέφανο και ίσως νιφάδες να έχουμε ακόμη και χαμηλότερα στο Παγκράτι, μέσα στην Αθήνα!”, λέει ο κ. Καντερές.

Ο καιρός θα δείξει τα δόντια του στην Αττική από το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως όμως επισημαίνει ο Νίκος Καντερές, η ένταση των φαινομένων “θα εξαρτηθεί από το τι ακριβώς θα βρει αυτή η ατμοσφαιρική διαταραχή και αυτή η πολύ ψυχρή αέρια μάζα που μας έρχεται από την βόρεια και κεντρική Ευρώπη. Τι ακριβώς θα βρει πάνω από τον Αττικό ουρανό”.

Τα Θεοφάνια ο καιρός σχετικά βελτιώνεται, θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά τα φαινόμενα θα περιοριστούν για να πάμε κατά τα φαινόμενα σε μια τρίτη επιδείνωση του καιρού από την άλλη Δευτέρα προς Τρίτη.

Χάρτες και video από meteo.gr

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις