Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Ισχυρή χαλαζόπτωση στην Αθήνα! video

Καιρός: Ισχυρή χαλαζόπτωση στην Αθήνα! video

Άργησε αλλά χτύπησε ο… κακός καιρός και στην Αθήνα! Ισχυρή χαλαζόπτωση το μεσημέρι της Τετάρτης (06.02.2019).

Δεν πίστευαν στα μάτια τους πολλοί κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Τετάρτης. Μέσα σε λίγα λεπτά ο καιρός άλλαξε… δραματικά και οι ουρανοί άνοιξαν!

Μοιραία, σε ορισμένα σημεία δεν άργησαν να σημειωθούν και προβλήματα στους δρόμους, με την κυκλοφορία να γίνεται με δυσκολία.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες από το Παγκράτι, όπου σε κλάσματα δευτερολέπτου ξέσπασε ισχυρή χαλαζόπτωση!

Δείτε τις εικόνες

Στο κέντρο της Αθήνας, ο κόσμος δεν μπορούσε να βγει από το σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής.

Ισχυρή χαλαζόπτωση και προβλήματα στην κυκλοφορία και σε Άλιμο και Ηλιούπολη.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί μέχρι στιγμής συνολικά 53 κλήσεις. Οι περισσότερες είναι για απάντληση υδάτων από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου, ενώ τέσσερις κλήσεις έγιναν και από την Αθήνα!

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στην Χαλκιδική και την Πιερία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το βραδύ. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτικής Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτικής Στερεάς, δυτικής Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες καταιγίδες τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.  Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιονίου πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρος καταιγίδες τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι καταιγίδες τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στέρεας, όπου καταιγίδες κατά τόπους θα είναι πυκνές.  Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στις Σποράδες 9 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα βελτίωσης.  Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: άστατος καταιγίδες περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες.  Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: άστατος καταιγίδες περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες καταιγίδες διαστήματα. Τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μετρά).  Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το βραδύ.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις από τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.  Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι 7 με 8 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, ΑΘΗΝΑ ΣΚΟΡΔΙΑΛΟΥ, ΕΦΗ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις