Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – Βελτίωση από το απόγευμα

Καιρός: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – Βελτίωση από το απόγευμα

Κρύο, βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του χειμωνιάτικου καιρού μέσα στην… Άνοιξη. Η θερμοκρασία σε πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς.

Ήδη από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας η ΕΜΥ είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με το οποίο σήμερα Μεγάλη Τρίτη (26.04.2016) από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Εκτός από τις βροχές και τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, δεν αποκλείονται και οι χαλαζοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα είναι παροδικά ισχυροί μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου και πιθανώς το πρωί στην κεντρική Μακεδονία. Η θερμοκρασία σε πτώση. Βελτίωση του καιρού αναμένεται σταδιακά από το απόγευμα και μετά.

Ο καιρός σήμερα Μεγάλη Τρίτη – Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι το μεσημέρι και πιθανόν τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και βαθμιαία γενικά αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική – Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Μεγάλη Τετάρτη 27-04-2016: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα όμβρων στα βόρεια ορεινά. Τοπικές ομίχλες πιθανώς θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Άνεμοι: στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε