Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Καύσωνας είναι και… περνάει! “Δροσίζει” από αύριο

Καιρός – Καύσωνας είναι και… περνάει! “Δροσίζει” από αύριο

Βρείτε παραλία να… μπείτε, βρείτε χώρους με κλιματισμό και μέρα είναι θα περάσει! Ο καύσωνας που μας ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες, υποχωρεί σιγά σιγά και από αύριο Παρασκευή (14.07.2017) τα πράγματα θα είναι (ελαφρώς) καλύτερα. Αυτό “λέει” ο καιρός και η πρόγνωσή του.

Για σήμερα Πέμπτη, πάντως, οπλιστείτε με υπομονή γιατί το θερμόμετρο θα φτάσει και σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Ακόμη και στην Αττική ο υδράργυρος θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Γι’ αυτό άλλωστε από το πρωί οι παραλίες είναι γεμάτες.

—-> Προσοχή! Σε αυτές τις παραλίες της Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση!

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από αύριο Παρασκευή (14.07.2017) και σε κάποιες φορές δεν αποκλείεται ακόμη και να βρέξει. Μην περιμένετε… θαύματα βέβαια, αλλά από τα 40αρια, ακόμη και οι 37 βαθμοί μοιάζουν “δροσιά”.

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 38 και κατά τόπους έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 38 κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 20 έως 40 και πιθανόν κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 36 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Αττική – Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 24 έως 39 και πιθανώς 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια κυρίως ανατολικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη – Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί. Τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Παρασκευή 14-07-2017: στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πτώση.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε