Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Κυκλώνας Ζορμπάς: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Τι δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία

Καιρός – Κυκλώνας Ζορμπάς: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Τι δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία

– Ακόμη ένα έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ με νέα στοιχεία για το που θα κινηθεί ο κυκλώνας Ζορμπάς
– Στο… έλεός του παραμένουν ανατολική Στερεά, Εύβοια, Θεσσαλία, βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα
– 100 άτομα απεγκλωβίστηκαν από σπίτια και αυτοκίνητα στην Κόρινθο! Δείτε βίντεο με την ενημέρωση της ΓΓΠΠ
– Δύσκολη η επόμενη μέρα στις περιοχές που επλήγησαν, αγνοούνται τρεις άνθρωποι στην Εύβοια

Ο κυκλώνας Ζορμπάς εξασθενεί σιγά σιγά αλλά αφήνει πίσω του καταστροφή. Ο καιρός θα βελτιωθεί από τη Δευτέρα (01.10.2018) αλλά μέχρι τότε παραμένει σε ισχύει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Ένα δελτίο που επικαιροποιήθηκε με νέα στοιχεία το μεσημέρι της Κυριακής (30.09.2018).

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές και κατά τόπους το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Το ίδιο σκηνικό θα συνεχιστεί έως τη Δευτέρα (01.102.2018) αλλά από το μεσημέρι ο κυκλώνας Ζορμπάς αναμένεται να μας… αφήσει ήσυχους.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

1. Σήμερα Κυριακή (30-09-2018)

Α. Βροχές κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ αρχικά στην ανατολική Στερεά και αργότερα στην Εύβοια και τη Θεσσαλία.

Στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα βαθμιαία προς το βράδυ θα ενταθούν.

Β. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

2. Αύριο Δευτέρα (01-10-2018)

Α. Βροχές πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Β. Θυελλώδεις άνεμοι 7-8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Δείτε την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στην Πυροσβεστική

Την ώρα που η Εύβοια, η Καλαμάτα, το Άργος και πολλές άλλες περιοχές προσπαθούν να συνέλθουν από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά και στο Μαντούδι η αγωνία για την τύχη τριών ανθρώπων που αγνοούνται κορυφώνεται, έρχονται τα στοιχεία της Πυροσβεστικής να αποδείξουν πως το προηγούμενο 24ωρο ήταν πολύ δύσκολο για τους κατοίκους των περιοχών που έζησαν το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα.

1.300 κλήσεις για παροχή βοηθείας (κοπές δένδρων, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα) έχει δεχτεί μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής η Πυροσβεστική!

– Σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς και σε Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα και Κύθηρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 273 κλήσεις για παροχή βοηθείας. Συγκροτήθηκαν 40 συνεργεία με 80 πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Έχουν πραγματοποιηθεί 17 απεγκλωβισμοί ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.

Στο νομό Κορινθίας, στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Κορινθίων, Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Λουτρακίου – Περαχώρας έγιναν 640 κλήσεις για παροχή βοηθείας. 100 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητα και σπίτια. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν 55 συνεργεία με 141 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Στο νομό Αργολίδας, στο δήμο Άργους – Μυκηνών η Πυροσβεστική δέχτηκε 85 κλήσεις για παροχή βοηθείας. Απεγκλωβίστηκαν 22 άνθρωποι από αυτοκίνητα και σπίτια. Στο δήμο Ερμιονίδας στο Κρανίδι έγιναν 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων, ενώ για το δήμο Ναυπλίου η Πυροσβεστική δέχθηκε 8 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν 28 συνεργεία με 68 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Στο νομό Μεσσηνίας, στο δήμο Καλαμάτας έγιναν 75 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων, στο δήμο Πύλου – Νέστωρος έγιναν 12 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων. Ενώ για τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία έγιναν επιπλέον 5 κλήσεις για παροχή βοηθείας.

Στο νομό Λακωνίας, στο δήμο Σπάρτης η Πυροσβεστική δέχτηκε 52 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων

Στο νομό Φθιώτιδας, στο δήμο Αταλάντης έγιναν 44 κλήσεις για παροχές βοηθείας. Οι 40 κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και οι 4 κλήσεις κοπές δένδρων.

Στο νομό Ευβοίας, στην ευρύτερη περιοχή του Προκόπιου-Μαντουδίου του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού έγιναν 60 κλήσεις για παροχή βοηθείας, εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν 21 απεγκλωβισμοί ανθρώπων από αυτοκίνητα και σπίτια. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων έχουν συγκροτηθεί 25 συνεργεία με 60 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις