Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Λευκή νύχτα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ακόμα και στην Αττική

Καιρός: Λευκή νύχτα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ακόμα και στην Αττική
intime (αρχείο)

Στην κατάψυξη η χώρα.
Πολικές θερμοκρασίες στη διάρκεια της νύχτας.
Σε λευκό κλοιό μέχρι και η Αττική.
Κλειστοί δρόμοι λόγω παγετού.
Τι λέει για τα επόμενα 24ωρα ο Γιάννης Καλλιάνος.
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

“Δυο – δυο τις… θερμάστρες δυο – δυο”! Κάθε τρόπο για να ζεσταθούμε αναζητούμε αυτή την νύχτα αφού απτόητος ο υδράργυρος θα κατέβει το μηδέν, και δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι έως και το πρωί της Παρασκευής (07/02/2020) ο καιρός στην Αττική θα παρουσιάσει υποτροπή και θα χιονίσει κατά περιόδους στα βόρεια προάστια (ενδεικτικά πάνω από τα 250 – 300 μέτρα). Μετά τα μεσάνυχτα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να κατεβούν και λίγο χαμηλότερα υψομετρικά.

Δείτε ΕΔΩ live εικόνα από την Πάρνηθα:

Δείτε ΕΔΩ εικόνα από όλη την Ελλάδα:

Χιόνι στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας

Χιόνια έπεσαν και στα βόρεια προάστια της Αθήνας, όπως σε Άγιο Στέφανο, Νέα Κηφισιά, Βριλήσσια.

Εικόνες από τον λευκό Άγιο Στέφανο

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

Σημειώνεται ότι σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια, που δεν περιλαμβάνονται στον εν λόγω πίνακα, καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως πχ στο Καϊμακτσαλάν, όπου η ελάχιστη τιμή της ήταν ίση με -12.3 βαθμούς Κελσίου!

Click4more: Καιρός, Καλλιάνος: Θα χιονίσει το βράδυ στα βόρεια προάστια

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι συνθήκες που θα επικρατούν το βράδυ της Πέμπτης (06.02.2020) προς Παρασκευή (07.02.2020) σε μέρος της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε αυτόν, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Βόρειας Αττικής και της Εύβοιας ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Καιρός: Χιόνια στο Πήλιο και προβλήματα στις Σποράδες! Δεν έδεσε πλοίο στην Σκόπελο

Πυκνό χιόνι έπεφτε αδιάκοπα από το ύψος της Πορταριάς, αλλά τα εκχιονιστικά μηχανήματα διατηρούσαν τους δρόμους ανοιχτούς προς όλους τους προορισμούς, ενώ τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μαγνησίας εκτελούνταν κανονικά ακόμα και στους ορεινούς οικισμούς.

Στα Χάνια το χιόνι έφθανε τα 30 εκατοστά και τα θερμόμετρα έδειχναν -7 βαθμούς, αλλά η αίσθηση του κρύου ήταν εντονότερη εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Άφθονο είναι το χιόνι και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στις Αγριόλευκες, το οποίο όμως ήταν κλειστό λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν.

Στον Βόλο έβρεχε όλη τη νύχτα, ενώ από το πρωί πέφτει χιονόνερο, φυσάει δυνατά και το κρύο είναι πολύ έντονο. Στη θάλασσα οι άνεμοι πνέουν με ένταση 7 μποφόρ.

Το οχηματαγωγό “Εξπρες Σκιάθος” που εκτελούσε το πρωινό δρομολόγιο Βόλος – Σποράδες μετά τη Σκιάθο δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Γλώσσας, αφού έπνεαν τοπικά άνεμοι 8 μποφόρ.

Σχεδόν όλη η χώρα είναι σε συνθήκες βαρύ χειμώνα

Η μεταβολή του καιρού σε καθαρά χειμωνιάτικες συνθήκες έχει γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα και μάλιστα αξιόλογες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και την Πέμπτη (06.02.2020) σε αρκετές ορεινές – ημιορεινές αλλά ακόμη και ημιπεδινές περιοχές (πάνω από τα 200 – 300 μέτρα) της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Πρόγνωση καιρού την Παρασκευή (07.02.2020)

Στη δυτική χώρα και τη Μακεδονία προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός. Στα ανατολικά και τα νότια, τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής χώρας και από το απόγευμα της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Από το απόγευμα αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και νωρίς το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το βράδυ με χιονόνερο ή χιόνι στη Θράκη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -3 (μείον τρεις) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον δώδεκα) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα).

Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θα χιονίζει και το Σάββατο (!) αλλά στα πιο ψηλά

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (08.02.2020), πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και κατά βάση ασθενείς θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως στα πολύ βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου (μικρή η πιθανότητα εκεί). Στη Θράκη όμως αλλά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα χιονίσει κατά διαστήματα και σε πεδινά τμήματα.

Θυελλώδεις άνεμοι και το Σάββατο

Οι άνεμοι θα παραμείνουν κατά διαστήματα ενισχυμένοι έως και το μεσημέρι του Σαββάτου (08.02.2020) για τις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας με εντάσεις που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ τοπικά.

Ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι της Κυριακής

Έως και την Κυριακή (09.02.2020) το πρωί οι θερμοκρασίες στη χώρα θα είναι αρκετά χαμηλές, ενώ από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.
 

 

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις