Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Καιρός: Μία και… καμία! Τελευταία κακοκαιρία πριν την άνοιξη!

καιρός
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Ο καιρός θα είναι αγριεμένος και την Παρασκευή, 15.03.2019, με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με όσα λέει, όμως, στο newsit.gr, ο μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές, αυτή ίσως να είναι η τελευταία σφοδρή κακοκαιρία του χειμώνα.
Πού περιμένουμε ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Πώς θα είναι οι καιρικές συνθήκες το σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα.
Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα.

Λίγη ακόμη… υπομονή πρέπει να κάνουμε, καθώς όλα δείχνουν πως η κακοκαιρία που αναμένεται και αύριο, Παρασκευή 15.03.2019, σε ολόκληρη τη χώρα, θα είναι ίσως η τελευταία και πως οδεύουμε πια προς την άνοιξη αφού ο καιρός θα βελτιωθεί ήδη από το σαββατοκύριακο!

Η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει ήδη προειδοποιήσει πως την Παρασκευή περιμένουμε βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, με τον μετεωρολόγο, Νίκο Καντερέ, να μιλά στο newsit.gr για τα καιρικά φαινόμενα που περιμένουμε τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά αναφέρει: “Μικρή μεταβολή παρουσιάζει απόψε (σ.σ. Πέμπτη 14.03.2019) ο καιρός, με ένα σύστημα που έρχεται από τα δυτικά, το οποίο θα δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, έτσι ώστε αύριο (σ.σ. Παρασκευή 15.03.2019) το πρωί και προς το μεσημέρι να φτάσουν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πρόκειται για μία μεταβολή που δεν θα την χαρακτήριζα ιδιαίτερα ισχυρή. Είναι παροδική και εν πάση περιπτώσει είναι και η τελευταία, αφού και τυπικά πλέον, μπαίνουμε, σιγά-σιγά, στην άνοιξη.

Ειδικά για την Αττική την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή νωρίς το πρωί, θα έχουμε κάποια παροδική βροχή και πιθανόν καταιγίδα. Στη συνέχεια όμως ο καιρός θα βελτιωθεί, έτσι ώστε αύριο να υπάρχει αρκετή λιακάδα και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στη συνέχεια, ο καιρός δείχνει, μετά από αυτήν την ψυχρή εισβολή που είχαμε, να βελτιώνεται, να ανεβαίνει η θερμοκρασία”.

Ο καιρός το σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα

Ο κ. Καντερές συνεχίζει, παρουσιάζοντας πώς θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο:

“Το Σάββατο θα έχουμε λιακάδα, ενώ περισσότερη ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε την Κυριακή και τη Δευτέρα, που θα είναι πράγματι πάρα πολύ καλές ημέρες, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Την επόμενη εβδομάδα και την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός παραμένει καλός, ενώ Πέμπτη προς Παρασκευή θα έχουμε μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ένα βοριαδάκι, χωρίς όμως να χαλάει την έννοια του καλού καιρού.

Έτσι, πιστεύω ότι έχουμε μπει οριστικά στην άνοιξη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αργότερα μέσα στην άνοιξη δεν θα έχουμε κάποια μεταβολή, όπως άλλωστε συνηθίζεται, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να προβλεφθεί από τώρα. Οπωσδήποτε όμως, από το χειμώνα έχουμε ξεφύγει, πιστεύω, οριστικά“.

Ακούστε όσα λέει ο κ. Καντερές στο newsit.gr

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

καιρός

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές κυρίως ώρες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση στις Κυκλάδες από το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη
Φωτογραφίες αρχείου: Intime

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις