Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Καιρός – Ωκεανίς: Νεότερα στοιχεία για το πολικό ψύχος – Που θα πέσει χιόνι

Καιρός – Ωκεανίς: Νεότερα στοιχεία για το πολικό ψύχος – Που θα πέσει χιόνι

Με νεότερη ανακοίνωση το meteo προειδοποιεί για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Ο καιρός θα επιδεινωθεί ραγδαία από το βράδυ της Παρασκευής (22/02/2019).
Και πάλι η Κρήτη στο μάτι της κακοκαιρίας. Σε ποια υψόμετρα θα χιονίσει στην Αττική.

Ο καιρός σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το meteo.gr, θα αρχίσει να επιδεινώνεται από το βράδυ της Παρασκευής (22/02/2019) και θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια. Η κακοκαιρία “Ωκεανίς” θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας πάνω από 10 βαθμούς, σε σχέση με την Πέμπτη 21/02. Αυτό, γιατί θα έρθουν αέριες μάζες πολικής προέλευσης. Επίσης, θα έχουμε και πάλι, ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα αλλά και χιόνια αρχικά την Παρασκευή 22/02 στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας χώρας.

Από το πρωί του Σαββάτου 23/02 θα χιονίσει και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας και από το βράδυ του Σαββάτου στα πεδινά της Θεσσαλίας και ημιορεινά της Στερεάς και Πελ/νήσου. Τις επόμενες ώρες θα γίνουν γνωστά με νεότερες ανακοινώσεις τα υψόμετρα χιονόπτωσης (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Η δυτική Κρήτη θα επηρεαστεί και πάλι από έντονες βροχοπτώσεις.

Το Σαββατοκύριακο, εκτός από το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια, πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 8-9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Δείτε στο νέο βίντεο τους προγνωστικούς χάρτες για την πορεία των αερίων μαζών στην Ευρώπη και την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της “Ωκεανίδας” μέχρι και τις βραδινές ώρες της Κυριακής 24/02.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις