Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Πρωτομαγιά με βροχές

καιρός Πρωτομαγιά

Ο καιρός συνεχίζει να συμβαδίζει με την εποχή. Έτσι αν και θα είναι γενικά αίθριος θα υπάρξουν και βροχές, κυρίως το απόγευμα.

Ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πρωτομαγιά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς .

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.  Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά θα αυξηθούν  και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά της Κρήτης τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για 02/05/2018

Την Τετάρτη ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπα χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις