Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από τη νύχτα της Τετάρτης! Καταιγίδες και χιόνια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Άστατος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη σε όλη τη χώρα.
Πού αναμένονται χιονοπτώσεις.
“Μίνι” βελτίωση πριν από το νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο.
Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα από τη νύχτα της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, “μετά τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας και τις πρώτες πρωινές ώρες, φαίνεται ότι μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει την χώρα μας, αρχής γενομένης από τη δυτική Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν τα περισσότερα τμήματα της δυτικής Ελλάδας και μέσα στην Πέμπτη τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων θα έχουν επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας προς το απόγευμα…”.

Ο γνωστός μετεωρολόγος επισημαίνει στο NewsIt.gr, ότι πέρα από τις βροχοπτώσεις, θα έχουμε και χιονοπτώσεις που θα απασχολήσουν τις περισσότερες ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά ακόμα και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας, σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας (θα χιονίσει πάνω από τα 500 μέτρα) και της Θράκης.

Καιρός: “Μίνι” βελτίωση πριν από το Σαβαβτοκύριακο

Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας από 6-7 μποφόρ. Ναι μεν θα υπάρχει ένας σχηματισμός αλλά δεν θα έχουμε απαγορευτικά. Τα θαλάσσια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η θερμοκρασία -όπως είναι φυσιολογικό- το πρωί θα είναι αρκετά χαμηλή, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν και αυτές οι χιονοπτώσεις. Πάντως, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία την Παρασκευή θα έχουμε σημαντική βελτίωση του καιρού για τις περισσότερες περιοχές, όμως από το Σαββατοκύριακο έρχεται νέα διαταραχή, όχι τόσο με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις, αλλά βροχοπτώσεις. Πάλι για ένα διήμερο για τις περισσότερες περιοχές θα είναι άλλες δυο αρκετά βροχερές μέρες με μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά χιονοπτώσεις, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7, που τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς Κέλσιου και στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νοτιά και βαθμιαία στα υπόλοιπα κυρίως θαλάσσια παραθαλάσσια. χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζάκυνθος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις