Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καιρός σήμερα: Στην κατάψυξη όλη η χώρα – Πού θα χιονίσει

Καιρός σήμερα: Στην κατάψυξη όλη η χώρα – Πού θα χιονίσει

Στην…κατάψυξη μας διατηρεί ο καιρός σήμερα Κυριακή (17.01.2021) με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

Τοπικές χιονοπτώσεις στις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, κυρίως την Εύβοια και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι ολικός.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή (17.01.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και στα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα) και γρήγορη βελτίωση. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο Θερμαϊκό έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 03 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -15 (μείον 15) έως -04 (μείον 4) βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -08 (μείον 8) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στην Εύβοια, τις Σποράδες και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς, με σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Χιόνια θα πέσουν και στα ημιορεινά των βόρειων Κυκλάδων. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και στα ορεινά των Δωδεκανήσων.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από τα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 00 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

 

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις