Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει! Εννέα μποφόρ και… απογείωση!

Καιρός: Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει! Εννέα μποφόρ και… απογείωση!
φωτογραφία: Intime News (αρχείο)

Ο καιρός θα δείξει γι’ άλλο ένα 24ωρο τα δόντια του με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ θυελλώδεις ανέμους σε όλη την Ελλάδα.
Έτσι, αναμένεται να συνεχιστούν τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, αλλά και τα απρόοπτα στη στεριά.
Κατά τα άλλα, θα εκδηλωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες, και στα ορεινά χιονοπτώσεις.

Ο καιρός λοιπόν του Σαββάτου (30.3.2019) μπορεί να “επιφυλάσσει” μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα, όμως οι άνεμοι για μία ακόμα ημέρα θα είναι πολύ δυνατοί, φτάνοντας τα 9 μποφόρ σχεδόν… παντού!

Επίσης αναμένεται να παραμείνει βροχερός, ενώ στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (29.3.2019) ο καιρός είχε στο “μενού” θυελλώδεις ανέμους, οι οποίοι δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Απαγορευτικό απόπλου: Θυελλώδεις άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία!

Οι ισχυρότατοι άνεμοι που σάρωναν όλη τη χώρα και σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στα ανατολικά και νότια έφθαναν κατά τόπους και τα 10 μποφόρ, οδήγησαν τις αρμόδιες λιμενικές αρχές να ανακοινώσουν απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο.

Κλειστές έμειναν και οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα και Ρίο-Αντίρριο, ενώ είχαν διακοπεί προσωρινά και τα δρομολόγια στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στο Ιόνιο.

Στην Αττική, το πλέον χαρακτηριστικό γεγονός από την ένταση των ανέμων ήταν πως αποκολλήθηκε πινακίδα στην λεωφόρο Συγγρού, με την αστυνομία να κλείνει το ρεύμα της ανόδου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, με αποτέλεσμα κυκλοφοριακό… χάος.

Συγκεκριμένα, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν και έφταναν και τα 9 μποφόρ ξεκόλλησαν τμήματα της πινακίδας τα οποία ήταν έτοιμα να πέσουν στον δρόμο την ώρα που την λεωφόρο Συγγρού διασχίζουν χιλιάδες αυτοκίνητα.

Η αστυνομία έκλεισε τον δρόμο στο ρεύμα ανόδου της Συγγρού και έκανε εκτροπή κυκλοφορίας από την οδό Κράτητος στο ύψος του Άγιου Σώστη.

Η ταλαιπωρία για τους οδηγούς ήταν μεγάλη αφού έπρεπε, μέσα από τα στενά, να καταφέρουν να βγουν σε κάποιο σημείο της λεωφόρου και να συνεχίσουν την διαδρομή τους.

Τα αυτοκίνητα ήταν σταματημένα χαμηλά στην άνοδο της Συγγρού και οι οδηγοί σε απελπισία. Και για κάποιους δεν υπήρχε δρόμος διαφυγής για αρκετή ώρα.

Ωστόσο, προβλήματα με διάφορα δέντρα και αντικείμενα που έπεσαν, σημειώθηκαν και σε άλλα μέρη της Αττικής, με την Πυροσβεστική να δέχεται συνολικά 138 κλήσεις.

Καιρός – Κρήτη: «Εξαφανίστηκε» από τα τεράστια κύματα το ενετικό λιμάνι στα Χανιά! [pics]

Τα προβλήματα στην Κρήτη ήταν πολλά, αφού από την πρώτη στιγμή οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει πως μεγάλοι όγκοι νερού θα πέσουν στο νησί. Πολλά προβλήματα, όμως, προκαλούν και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Το ενετικό λιμάνι στα Χανιά… χάθηκε, εξαιτίας των τεράστιων κυμάτων που σάρωσαν τα πάντα. Οι εικόνες μπορεί να είναι εντυπωσιακές αλλά συγχρόνως είναι και… τρομακτικές.

Τα γιγάντια κύματα σκέπασαν το δρόμο και έφτασαν μέχρι τα μαγαζιά που βρίσκονται πάνω στο λιμάνι.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις