Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Βήμα – βήμα η πορεία του κυκλώνα – Άνεμοι 130 χιλιομέτρων μαζί με καταιγίδες

Καιρός: Βήμα – βήμα η πορεία του κυκλώνα – Άνεμοι 130 χιλιομέτρων μαζί με καταιγίδες

– Δείτε που θα κινηθεί ο κυκλώνας το Σαββατοκύριακο – Πότε θα επηρεάσει την Αττική
– Ποιες περιοχές θα επηρεάσει και πότε ως την Κυριακή το απόγευμα
– Άνεμοι ως και 130 χιλιόμετρα την ώρα μαζί με ισχυρές καταιγίδες
– Ο Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί με αναλυτική πρόγνωση

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας θα χτυπήσει τη μισή Ελλάδα το Σάββατο και την Κυριακή. Θα ξεκινήσει από το Ιόνιο και θα φτάσει ως τα παράλια της Τουρκίας. Στο “μάτι” του θα βρεθούν, όπως λέει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο newsit.gr περιοχές της Πελοποννήσου, της Κρήτης, οι Κυκλάδες αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά η κίνηση του Κυκλώνα

Το πρωί του Σαββάτου το φαινόμενο θα περάσει από τις νότιες περιοχές του Ιονίου και στη συνέχεια προς το μεσημέρι νότια της Πελοποννήσου επηρεάζοντας περιοχές όπως η Μεσσηνία, η Λακωνία και ίσως την Ανατολική Αρκαδία μετά το μεσημέρι.

Οι ριπές των ανέμων θα φτάνουν τα 11 και τα 12 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι οι άνεμοι θα έχουν ταχύτητα ακόμη και 120 με 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Το ίδιο φαινόμενο θα χτυπήσει και τις δυτικές περιοχές της Κρήτης, το μεσημέρι του Σαββάτου και λίγο αργότερα επηρεάζοντας τα Χανιά και τις βόρειες περιοχές του νομού Ηρακλείου.

Ο κυκλώνας μπορεί να γίνει “εκρηκτικός” προειδοποιεί ο κ. Καλλιάνος, λέγοντας ότι εκτός απ’ τους ανέμους σε πολλές περιοχές θα υπάρξουν ταυτόχρονα και ισχυρές καταιγίδες.

 

Μετά το μεσημέρι και προς το απόγευμα του Σαββάτου το “μάτι” του Κυκλώνα θα βρεθεί στην περιοχή των Κυκλάδων όπου κατά τόπους οι άνεμοι μπορεί να ξεπεράσουν και τα 12 μποφόρ.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις Κυκλάδες, καθώς το φαινόμενο περνάει από εκεί.
Προς το ξημέρωμα της Κυριακής το φαινόμενο θα κινηθεί προς το Ανατολικό – Βορειοανατολικό Αιγαίο πλήττοντας όμως ταυτόχρονα και τις Ανατολικές Κυκλάδες.
Στη συνέχεια και προς το μεσημέρι της Κυριακής ο κυκλώνας θα κινηθεί προς τα παράλια της Τουρκίας επηρεάζοντας όμως και τα ελληνικά νησιά όπως η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος η Ικαρία αλλά και η Κως. Το φαινόμενο δεν αναμένεται να εξασθενίσει πριν το μεσημέρι της Κυριακής.

Πως θα επηρεαστεί η Αττική

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, από την πορεία του κυκλώνα θα επηρεαστεί και η Αττική. Καθώς το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα περνάει από τις Κυκλάδες θα επηρεαστεί και το Λεκανοπέδιο, περισσότερο οι νότιες, νοτιοανατολικές ίσως και ανατολικές περιοχές του. Το Σάββατο οι καταιγίδες θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Από τις 21:00 με 22:00 το βράδυ και τα ξημερώματα της Κυριακής είναι το χρονικό διάστημα που ίσως πληγεί η Αττική από ισχυρές καταιγίδες, ακόμη και χαλαζοπτώσεις. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο θα επικρατήσουν άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις