Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Χειμώνας εξπρές με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι “χτυπά” την χώρα!

καιρός

Δύσκολη μέρα θα περάσουμε την Παρασκευή, 20.09.2019, αφού ο καιρός ήδη παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση.
Οι βροχές, οι καταιγίδες, αλλά και οι χαλαζοπτώσεις έχουν την τιμητική τους.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει βουτιά και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Μεγάλα προβλήματα ήδη σε Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη. Πού περιμένουμε σφοδρή κακοκαιρία και στην Αττική.

Απότομα θα μας προσγειώσει ο καιρός που επιδεινώνεται ραγδαία από την Παρασκευή κάνοντας μας να ξεχάσουμε την όποια καλοκαιρινή διάθεση μας είχε απομείνει.

Τα πρώτα σημάδια φαίνονται ήδη! Στα Τρίκαλα, σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως με βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, το μέγεθος και η έκταση των οποίων θα εκτιμηθεί αύριο, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές!

Στους δρόμους… το έστρωσε!

καιρός

Την ίδια ώρα, στην Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα, από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε το βράδυ την συμπρωτεύουσα. Οι εικόνες κόβουν την ανάσα! Δύο οχήματα εγκλωβίστηκαν στην Εσωτερική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ευόσμου.

Ο οδηγός του ενός οχήματος κατάφερε ευτυχώς να βγει από το όχημά του. Η γυναίκα οδηγός του δεύτερου οχήματος απεγκλωβίστηκε τελικά με την βοήθεια πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης που έσπευσε στο σημείο.

Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής, όμως το ύψος του νερού είχε μειωθεί και δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε άντληση.

Καιρός – Δείτε τις εικόνες από την Θεσσαλονίκη

καιρός καιρός

Πλημμύρισαν δρόμοι, ισόγεια και υπόγεια και στην Ευκαρπία, όταν ξεχείλισε ρέμα! Τέτοιο ήταν το ύψος του νερού που οι ένοικοι των σπιτιών βλέποντας την στάθμη του να ανεβαίνει ραγδαία ανέβηκαν στις ταράτσες τους!

Δείτε τις εικόνες

Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε λεπτό και στον κεντρικό δρόμο του Ωραιοκάστρου στην οδό Θεσσαλονίκης. Βυθίζονται αυτοκίνητα και η Πυροσβεστική βρίσκεται στην περιοχή.

Δείτε τις εικόνες

Δεν θα… γλιτώσει η Αττική!

Η Παρασκευή, 20.09.2019, ωστόσο αναμένεται επίσης “άγρια”! Περιμένουμε βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Η αλλαγή του καιρού σε αρκετές περιοχές έχει γίνει αισθητή από την Πέμπτη (19.09.2019). Εξαίρεση δεν θα αποτελέσει ούτε η Αττική, καθώς αναμένονται βροχές με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση.

Το newsit.gr επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο Γιώργο Εμμανουήλ που ανέλυσε το πώς θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, 20.09.2019, κάνοντας την πρόβλεψή του και για το Σαββατοκύριακο.

Την Παρασκευή (20.09.2019) θα έχουμε μια βροχερή μέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με πτώση της θερμοκρασίας όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουήλ. «Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αύριο για το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας. Τοπικά τα φαινόμενα σε Μακεδονία, Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο αναμένονται έντονα παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπερνάει στην Βόρεια Ελλάδα τους 25-26 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά τους 28 και στα νησιά τους 29-30 βαθμούς».

Όσον αφορά στην Αττική είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούμε ομπρέλα.«Ο καιρός στην Αττική θα έχει νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε βοριάδες 4-6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα προσπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου», ήταν τα λόγια του μετεωρολόγου Γιώργου Εμμανουήλ μιλώντας στο newsit.gr.

Από την κακοκαιρία δεν θα γλιτώσει η Θεσσαλονίκη με το ξεκίνημα της ημέρας να είναι δύσκολο. «Η μέρα θα ξεκινήσει με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι και μετά αναμένεται βελτίωση του καιρού, ενώ ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 25-26 βαθμούς».

Βουτιά ο υδράργυρος με βοριάδες στο Αιγαίο!

Η κατάσταση το Σάββατο (21.09.2019) σε όλη τη χώρα θα είναι καλύτερη σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο Γιώργος Εμμανουήλ, αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. «Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο με τοπικές καταιγίδες μόνο στην νοτιοδυτική χώρα ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι βροχές από το μεσημέρι και μετά θα σταματήσουν. Ο υδράργυρος θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα προσπερνάει τους 26 – 28 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις».

Όσον αφορά τέλος την Κυριακή (22.09.2019)… «Ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος σε ολόκληρη την χώρα, παράλληλα η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν και πάλι τα 8 μποφόρ με μικρή εξασθένιση από το απόγευμα της Κυριακής».

Καιρός – Ακούστε όσα είπε ο μετεωρολόγος Γιώργος Εμμανουήλ στο newsit.gr

Ρεπορτάζ: Στέργιος Σαμαρτζής
Επιμέλεια: Χρήστος Μαυραγάνης
Με πληροφορίες από: trikalaola.gr / trikalavoice.gr / thestival.gr / seleo.gr / oraiokastro24.gr.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις