Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Χειμωνιάτικος Δεκαπενταύγουστος! Ακραίες μεταβολές σε λίγες ώρες

καιρός
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Καιρός για… ομπρέλες ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.
Ραγδαία μεταβολή περιμένουμε τις επόμενες χώρες σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.
Βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χαλαζόπτωση.
Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα.

Αλλάζει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, 15.08.2019, όπως σας έχει ενημερώσει ήδη το newsit.gr. Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και στα κεντρικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων τις απογευματινές ώρες.

Οι νεφώσεις στα βόρεια ορεινά ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης θα αυξηθούν γρήγορα και θα εκδηλωθούν καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Τις βραδινές ώρες οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, όμως στα νότια ηπειρωτικά, στη Δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Θράκη ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και πάλι τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου, με αυξημένα επίπεδα δυσφορίας. Και σε αυτές τις περιοχές η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από την Παρασκευή.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως θυελλώδεις 7 μποφόρ. Και στη Βόρεια Ελλάδα τοπικά οι καταιγίδες θα παράγουν ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στη Δυτική. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα από τα δυτικά.

Στη Θράκη αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με όμβρους στα ορεινά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στην Ηπειρο.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους στα νότια 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Κυκλάδες βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα.

Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια από δυτικές 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Καιρός: Στα κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μετά το μεσημέρι με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και αργά το βράδυ στις Σποράδες και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της ανατολικής χώρας.

Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις