Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Χειρότερα τα πράγματα την Πέμπτη! Πού θα χιονίσει

καιρός
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Κάθε άλλο παρά… ηρεμεί ο καιρός και την Πέμπτη, 06.02.2020, περιμένουμε ακόμη εντονότερα καιρικά φαινόμενα.
Αναλυτική παρουσίαση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Μιχάλη Σιούτα, στο newsit.gr.
Ραγδαία η πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια και σφοδρές καταιγίδες. Ήδη έχει επιβληθεί απαγορευτικό και ακυρώθηκαν δρομολόγια πλοίων.
Πότε περιμένουμε να καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες.

Δεν λέει να… ηρεμήσει ο καιρός και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους την Πέμπτη, 06.02.2020, τα εντονότατα… χειμωνιάτικα φαινόμενα θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.

Ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας μίλησε στο newsit.gr και τόνισε συγκεκριμένα πως “η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη με περισσότερο κρύο, με θυελλώδεις βοριάδες και χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Θα έχουμε συννεφιά με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στις ηπειρωτικές περιοχές”.

Για να συνεχίσει: “Καταιγίδες αναμένουμε στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας. Την Πέμπτη αναμένονται ισχυρότερες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά και στα χαμηλότερα υψόμετρα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.

Click4more: Απαγορευτικό: Αυτά τα δρομολόγια ακυρώθηκαν!

Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα, από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και πιθανών να υπάρξουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι βοριάδες θα συνεχιστούν στα πελάγη, θυελλώδεις 6-8 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Στην βόρεια Ελλάδα από -6 έως 7 βαθμούς. Στην δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα από 4-13 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 8-16 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά με βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Οι βοριάδες θα φτάσουν μέχρι τα 7 μποφόρ”.

“Φτιάχνει” από Παρασκευή ο καιρός

Ο κ. Σιούτας αναφέρει στην συνέχεια πως “την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένουμε βελτίωση του καιρού στη βόρεια και δυτική Ελλάδα με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγη μόνο τοπική συννεφιά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε συννεφιά με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις νησιωτικές περιοχές στο νότιο Αιγαίο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ανατολικά, ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στην Στερεά, στα ορεινά και στα ημιορεινά, πιθανών και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Οι βοριάδες θα συνεχιστούν και την Παρασκευή στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Στην δυτική και βόρεια Ελλάδα στα ηπειρωτικά θα έχουμε ισχυρό τοπικό παγετό κατά την διάρκεια της νύχτας”.

Για να καταλήξει: “Βελτίωση αναμένεται από την Κυριακή. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα έχουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Μόνο στο νότιο Αιγαίο αναμένονται κάποιες βροχοπτώσεις, κυρίως στην περιοχή της Κρήτης ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν την Κυριακή, δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Περισσότερο άνοδο της θερμοκρασίας αναμένουμε από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας”.

Καιρός – Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα την Πέμπτη, 06.02.2020

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πρόσκαιρα κατα τόπους πυκνές, όμως από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη, κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Click4more: Η θερμοκρασία έπεσε ως και 18 βαθμούς σε μόλις 24 ώρες!

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας καθώς και σε περιοχές της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα). Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πεσουν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στην Αθήνα

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα).
Aνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Ρεπορτάζ: Στέργιος Σαμαρτζής
Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις