Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Χιόνια στη Λάρισα, χαλάζι στην Αμαλιάδα – “Φουσκώνει” επικίνδυνα ο Πηνειός

καιρός
Πηγή φωτογραφίας: onlarissa.gr

– Νέο κύμα κακοκαιρίας “πνίγει” όλη τη χώρα
– Χιόνια, καταιγίδες, βροχές και δυνατοί άνεμοι “σαρώνουν” τα πάντα στο πέρασμα τους
– Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
– Δείτε σε χάρτες πού θα βρέχει τις επόμενες ώρες

Τα “δόντια” του δείχνει ο Φεβρουάριος λίγο πριν φύγει… αφού ο καιρός “χάλασε” και η κακοκαιρία “σαρώνει” μεγάλο μέρος της χώρας! Από το πρωί σημειώνονται καταρρακτώδεις βροχές, ενώ οι άνεμοι που πνέουν είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Μάλιστα, η ΕΜΥ είχε εκδώσει και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται κακοκαιρία και από το βράδυ της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι:

Τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα, εκτός από τις παραπάνω περιοχές τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα που θα είναι ιδιαίτερα έντονα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Πυκνό χιόνι θα πέσει σε όλα τα ορεινά.

Πιο αναλυτικά:

– Την Κυριακή στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς – πάνω από τα 700 μέτρα. Επίσης, της Θεσσαλίας – πάνω από τα 500 μέτρα και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας πάνω από τα 300 μέτρα.

-Την Δευτέρα και την Τρίτη τα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα και της δυτικής και κεντρικής στερεάς με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 με 600 μέτρα.

Νεκρή γυναίκα από την κακοκαιρία

Νεκρή εντόπισαν και ανέσυραν μια 59χρονη γυναίκα, η οποία νωρίτερα είχε παρασυρθεί απο χείμαρρο στο χωριό Δρυμώνας στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο το Πυροσβεστικό Τμήμα της Ιστιαίας, η γυναίκα βρισκόταν σε αυτοκίνητο με την κόρη της. Στο σημείο που έχει φουσκώσει ο χείμαρρος, ακινητοποιήθηκαν, γύρω στις 10 το πρωί. Στην προσπάθειά τους να βγουν απο το όχημα, ενώ η κόρη της τα κατάφερε, η γυναίκα παρασύρθηκε απο τα ορμητικά νερά και λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν άνοιξαν τις πόρτες του αυτοκινήτου, τα ορμητικά νερά τις παρέσυραν, με την κόρη να προλαβαίνει να κρατηθεί από ένα δέντρο. Δυστυχώς η μητέρα της δεν κατόρθωσε να γλιτώσει και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο την εντόπισαν μετά από λίγο νεκρή. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Στα “λευκά” Λάρισα και Αμαλιάδα

Στη Λάρισα, χιονίζει στο Λιβάδι Ελασσόνας που ντύθηκε στα… λευκά, όπως και η περιοχή της Αμαλιάδας, από το Παλούκι έως το Λατίφι, όπου σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση.

Πηγή φωτογραφίας: Onlarissa
Πηγή φωτογραφίας: Onlarissa

Φουσκώνει επικίνδυνα ο Πηνειός

Ο Ληθαίος μέσα στη πόλη των Τρικάλων έχει σκεπάσει ήδη τις όχθες του, ενώ ο Πηνειός φουσκώνει επικίνδυνα κατακλύζοντας χιλιάδες στρέμματα.

Πηγή φωτογραφίας: TrikalaVoice

 

 

Δείτε σε χάρτες πού θα βρέχει τις επόμενες ώρες

Πηγές: Onlarissa, ilialive, trikalavoice

Πηγή χαρτών Poseidon

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις