Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: “Χιόνια τα ξημερώματα στην Αττική! Θα το στρώσει στα βόρεια προάστια”

Καιρός: “Χιόνια τα ξημερώματα στην Αττική! Θα το στρώσει στα βόρεια προάστια”
photo intime

Χιόνια τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Αττική προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης που δεν αποκλείει να το στρώσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας ενώ ο καιρός θα είναι παγερός σε όλη την χώρα.

Ο κ. Μαρουσάκης τονίζει πως ο καιρός θα έχει χαμηλές θερμοκρασίες ενώ στην προσωπική του σελίδα στο facebook ακολουθεί ανάλυση μέσω χαρτών. Συγκεκριμένα αναφέρει: Ανάλυση της σημερινο – αυριανής ψυχρής εισβολής μέσα από τους χάρτες των μοντέλων μας…

1. Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνδιαστεί με τις υψηλές πιέσεις βορειότερα και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς την χώρα μας.

2. Στην ισοβαρική στάθμη των 850hpa περίπου σε 1.5 χιλιόμετρο ύψος πάνω από την μέση στάθμη της θάλασσας η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους -7°C. Με δεδομένο ότι το Αιγαίο βρίσκεται κοντά στους 18 με 20 βαθμούς κελσίου και σε συνδυασμό με την ψυχρή λίμνη που θα περάσει από τα βόρεια και κεντρικά τμήματά του με θερμοκρασίες κοντά στους -30 στην ισοβαρική στάθμη των 500hpa περίπου 5.5 χιλιόμετρα από την μέση στάθμη της θάλασσας θα οδηγήσει σε ενεργοποίηση του lake aegean effect.

3. Ο επιφανειακός άνεμος είναι βορειοανατολικός χωρίς οι εντάσεις του να είναι ιδιαίτερα απαγορευτικές.

4. Η ψυχρή μάζα μπαίνει σε σωστό timing (ξημερώματα αύριο) που αν όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η περιοχή της Αττικής θα ευνοηθεί πάρα πολύ με τις χιονοπτώσεις να εμφανίζονται ακόμη και εντός του λεκανοπεδίου ενώ χιονόστρωση θα δουν τα βόρεια προάστια (Μαρούσι ή Κηφισιά και πάνω).

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις