Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καλλιάνος για «Ωμέγα εμποδιστή»: Ο καιρός χαλάει αλλά είναι Νοέμβριος!

Καλλιάνος για «Ωμέγα εμποδιστή»: Ο καιρός χαλάει αλλά είναι Νοέμβριος!

Καιρικά φαινόμενα που ταιριάζουν περισσότερο με την καραντίνα που έχει επιβληθεί εξαιτίας του κορονοϊού, με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στις περισσότερες βουνοκορφές της χώρας, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του χαμηλού βαρομετρικού που θα επηρεάσει την χώρα από αύριο Τρίτη και μέχρι την Πέμπτη.

Φαινόμενα που όπως εξηγεί στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος παραπέμπουν σε μια φυσιολογική για την εποχή μεταβολή του καιρού παρά σε μια ισχυρή κακοκαιρία που στόχο έχει να πλήξει την χώρα.

«Από την Τρίτη θα ξεκινήσει η μεταβολή του καιρού και από τα δυτικά τμήματα της χώρας, με μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα. Υπάρχει μια πιθανότητα αύριο να βρέξει στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, θα είναι όμως εξασθενισμένες και τοπικού χαρακτήρα, άρα δεν μιλάμε για ισχυρή κακοκαιρία στις δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας».

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν

«Από την Τετάρτη όμως και στη συνέχεια, τα φαινόμενα θα επεκταθούν των βροχοπτώσεων και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα όχι μόνο στη δυτική Ελλάδα, αλλά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από την Πελοπόννησο μέχρι και την Θράκη, αλλά και στις βορειότερες περιοχές του Αιγαίου. Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα συνεχίσουν ν απασχολούν τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, αλλά βεβαίως και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Ουσιαστικά Τετάρτη και Πέμπτη θα βρέχει κατά διαστήματα και στην Αττική, αφού θα επηρεαστούν τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και πια από την Παρασκευή και στην συνέχεια, φαίνεται ότι ο καιρός θ αρχίσει να ομαλοποιείται με αποτέλεσμα το κύμα αυτό της κακοκαιρίας να μας αποχαιρετήσει».

Μια διήμερη κακοκαιρία με έντονες βροχές 

«Μιλάμε για μια κακοκαιρία που θα ξεκινήσει την Τρίτη από την δυτική Ελλάδα και ουσιαστικά Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι δυο ημέρες που θα δώσουν βροχοπτώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Μια διήμερη κακοκαιρία με αρκετά έντονες βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουμε ανησυχητικά φαινόμενα με πλημμύρες και ραγδαίες βροχοπτώσεις, που σπανίως επηρεάζουν την χώρας μας. Θα είναι μια μεταβολή του καιρού φυσιολογική για την εποχή».

Πτώση της θερμοκρασίας

«Θα έχουμε και χιονοπτώσεις σε πολύ ορεινά τμήματα των βουνοκορφών της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 2 με 4 βαθμούς Κέλσιου για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο από τις χιονοπτώσεις για πιο χαμηλά υψόμετρα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη από το πέρασμα του χαμηλού βαρομετρικού με βοριάδες 7 έως 8 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές, κυρίως στο Αιγαίο. Αυτές τις δυο ημέρες ίσως προκύψουν κάποια προβλήματα με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες».

Φυσιολογική μεταβολή του καιρού 

«Από Παρασκευή ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί για τις περισσότερες περιοχές. Η διήμερη αυτή κακοκαιρία θα είναι μια φυσιολογική μεταβολή για την εποχή. Θα υπάρξουν περιοχές που δεν θα βρέξει καθόλου, άλλες που θα βρέξει ελάχιστα και άλλες αρκετά περισσότερο».

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις