Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κυκλώνας Ζορμπάς: Βρήκαν τους… survivor ηλικιωμένους εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών!

Κυκλώνας Ζορμπάς: Βρήκαν τους… survivor ηλικιωμένους εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών!
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ο κυκλώνας Ζορμπάς χτύπησε ανελέητα το Σάββατο, 29.09.2018 και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έζησε τον απόλυτο εφιάλτη για αρκετές ώρες στην Φθιώτιδα.

Ο κυκλώνας Ζορμπάς… υποδέχθηκε στην χώρα μας ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Αμερική που έζησε στιγμές φόβου μέσα στο αυτοκίνητο κι ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν ακραίες!

Τους βρήκαν και είναι καλά στην υγεία τους!

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 30.09.2018, έληξε η περιπέτεια του ηλικιωμένου ζευγαριού που χάθηκε μέσα στην κακοκαιρία στην ορεινή περιοχή του όρους Χλωμό, στην περιοχή “Ασπρόγια”.

Click4more: Χόρεψε… συρτάκι την επαρχία, καταφθάνει για να “σαρώσει” και την Αττική ο μεσογειακός κυκλώνας! Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Πλήρωμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Αταλάντης κατάφερε να προσεγγίσει το όχημα μέσα στο οποίο βρισκόταν το ζευγάρι. Οι πυροσβέστες τους οδήγησαν σε ασφαλές μέρος – συγκεκριμένα στην Αταλάντη – εν μέσω καταρρακτώδης βροχής και θυελλωδών ανέμων.

Εγκλωβίστηκαν ενώ ο κυκλώνας Ζορμπάς… χτυπούσε!

κυκλώνας Ζορμπάς

Από νωρίς του βράδυ του Σαββάτου είχε σημάνει ο συναγερμός. Οι πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το ζευγάρι ηλικιωμένων από την Αμερική βρίσκονταν σε άγνωστη ερημική περιοχή στην Κυρτώνη Φθιώτιδας.

Από την αρχή ήταν γνωστό πως ήταν καλά στην υγεία τους και βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους, προσπαθώντας να προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο επειδή δεν μπορούσαν να βγουν σε κεντρικό σημείο κάλεσαν το τριψήφιο 112 ζητώντας βοήθεια και οδηγίες.

Για τον λόγο αυτό κλήθηκε όχημα από το κλιμάκιο Αταλάντης προκειμένου να τους εντοπίσει και να τους οδηγήσει σε πιο ασφαλές σημείο.

Οι αρχές είχαν στην διάθεσή τους το στίγμα τους από το κινητό τους τηλέφωνο. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως η επιχείρηση εντοπισμού τους βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου, 29.09.2018 και συνεχίστηκε και μετά τα μεσάνυχτα!

Το ζευγάρι ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές, ωστόσο δεν μπορούσε να δώσει πληροφορίες που να βοηθήσουν ώστε να εντοπιστεί το στίγμα τους…

Τελικά ευτυχώς η υπόθεση είχε αίσιο τέλος…

Πηγή: lamiareport.gr
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις