Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χιονίζει τώρα στην Αθήνα: Οι πρώτες απαγορεύσεις κυκλοφορίας

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών σε τμήμα της Εθνικής Οδού.

Χιονίζει στην Αττική, από την Κηφισιά και πάνω, ενώ έχουν ληφθεί τα πρώτα μέτρα από την τροχαία για την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφαλή κίνηση των οχημάτων.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στα βόρεια προάστια Αττικής. Πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Πέτρο ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θήβας.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει κλειστή η περιφερειακή οδός Πεντέλης και η λεωφόρος Πάρνηθας ενώ απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών προς Λαμία από τα διόδια Αφιδνών και πάνω και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών.

Η τροχαία συνιστά προσοχή σε όσους κινούνται, κυρίως στα βόρεια προάστια, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις αν δεν είναι απαραίτητο και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες γιατί τη νύχτα οι δρόμοι θα είναι επικίνδυνοι λόγω παγετού.

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής για τους θερμαινόμενους χώρους

Παράλληλα, άμεση και επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια Αττικής στην ιστοσελίδα της, μέσω του συνδέσμου: https://goo.gl/zNV3UH.

Πρόκειται για θερμαινόμενους χώρους που έχουν κοινοποιηθεί από τους Δήμους στην Περιφέρεια και τους οποίους λειτουργούν οι Δήμοι και άλλοι φορείς, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παράλληλα παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια.

Καιρός – Έως πότε θα χιονίζει στην Αθήνα

Από το βράδυ της Δευτέρας, 07.01.2019, ειδικά στην Αττική αναμένεται να το στρώσει σε αρκετές περιοχές. Δεν αποκλείεται σε ορισμένα σημεία στο κέντρο να υπάρξει χιονόστρωση, όμως όσο πλησιάζουμε προς τη θάλασσα τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες. Οι μετεωρολόγοι πάντως θεωρούν βέβαιο ότι οι κάτοικοι των βορείων προαστίων της Αθήνας θα δουν άσπρη μέρα αύριο.

Είναι ενδεικτικός ο χάρτης του meteo με την εκτιμώμενη χιονοκάλυψη στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας το πρωί της Τρίτης. Ο χάρτης που δείχνει δηλαδή που είναι πιθανό να το στρώσει. καιρός

Όσο για τις θερμοκρασίες που θα επικρατούν αύριο το πρωί στη χώρα… ενδεικτικός είναι ο παρακάτω χάρτης:

Καιρός: Το σημερινό ρεκόρ αρνητικής θερμοκρασίας

Ενώ σε Σποράδες, Μαγνησία, Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται χιόνια, ο καιρός συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του με πολικές θερμοκρασίες στις περιοχές που έπληξε η προηγούμενη κακοκαιρία. Το ρεκόρ σήμερα το έχει το Φωτολίβος στη Δράμα με -17,1 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός – Πώς κινείται ο… Τηλέμαχος

Η εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας, έτσι όπως αποτυπώνεται στο video του meteo δείχνει ότι ο καιρός συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του στις Σποράδες και την Εύβοια και ο “Τηλέμαχος” συνεχίζει την επέλασή του!

Με πληροφορίες από: meteo
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissι

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις