Κόσμος

100 νεκροί στο Αφγανιστάν από τις χθεσινές βροχοπτώσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τη χθεσινή νύχτα στην πόλη Σαρικάρ στο Αφγανιστάν ανέρχεται σε τουλάχιστον 100 νεκρούς.

“Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μας, 100 άνθρωποι πέθαναν, άλλοι εκατό τραυματίστηκαν και σχεδόν 500 σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες στη Σαρικάρ”, ανακοίνωσε το υπουργείο Διαχείρισης των Καταστροφών στο Αφγανιστάν.

Οι ξαφνικές πλημμύρες, βόρεια της Καμπούλ, κατέστρεψαν την πόλη, παρασύροντας σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά τους. Σήμερα δεν έχει μείνει εκεί παρά μόνο λάσπη και συνεργεία διάσωσης τα οποία με τη βοήθεια εκσκαφέων προσπαθούν να εντοπίσουν πτώματα στους δρόμους της Σαρικάρ.

Στην πρωτεύουσα της επαρχίας Παρβάν, περίπου 60 χλμ από την Καμπούλ, οι στοίβες από πέτρες μαρτυρούν τα κατεστραμμένα σπίτια, που βρίσκονται σε διάφορες συνοικίες της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή