Κόσμος

100 νεκροί στο Αφγανιστάν από τις χθεσινές βροχοπτώσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τη χθεσινή νύχτα στην πόλη Σαρικάρ στο Αφγανιστάν ανέρχεται σε τουλάχιστον 100 νεκρούς.

“Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μας, 100 άνθρωποι πέθαναν, άλλοι εκατό τραυματίστηκαν και σχεδόν 500 σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες στη Σαρικάρ”, ανακοίνωσε το υπουργείο Διαχείρισης των Καταστροφών στο Αφγανιστάν.

Οι ξαφνικές πλημμύρες, βόρεια της Καμπούλ, κατέστρεψαν την πόλη, παρασύροντας σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά τους. Σήμερα δεν έχει μείνει εκεί παρά μόνο λάσπη και συνεργεία διάσωσης τα οποία με τη βοήθεια εκσκαφέων προσπαθούν να εντοπίσουν πτώματα στους δρόμους της Σαρικάρ.

Στην πρωτεύουσα της επαρχίας Παρβάν, περίπου 60 χλμ από την Καμπούλ, οι στοίβες από πέτρες μαρτυρούν τα κατεστραμμένα σπίτια, που βρίσκονται σε διάφορες συνοικίες της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο «μπλόκο» στον Τραμπ: Δικαστήριο απαγόρευσε να μπει το όνομά του στο Κέντρο Κένεντι
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι απαιτείται η έγκριση του Κογκρέσου για την τοποθέτηση επιγραφών - Είχε ήδη διατάξει να αφαιρεθεί το όνομα του Αμερικανού προέδρου από την πρόσοψη
FILE - A woman walks outside The John F. Kennedy Memorial Center for the Performing Arts, Feb. 2, 2026 in Washington.
Νέες απειλές του Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο – Βολές και κατά ΗΠΑ για άρση εμπάργκο στη Λευκωσία
«Η Τουρκία έχει επίγνωση της δύναμής της τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στο πεδίο» τονίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν
Ομέρ Τσελίκ