Κόσμος

100 νεκροί στο Αφγανιστάν από τις χθεσινές βροχοπτώσεις

Ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τη χθεσινή νύχτα στην πόλη Σαρικάρ στο Αφγανιστάν ανέρχεται σε τουλάχιστον 100 νεκρούς.

“Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μας, 100 άνθρωποι πέθαναν, άλλοι εκατό τραυματίστηκαν και σχεδόν 500 σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες στη Σαρικάρ”, ανακοίνωσε το υπουργείο Διαχείρισης των Καταστροφών στο Αφγανιστάν.

Οι ξαφνικές πλημμύρες, βόρεια της Καμπούλ, κατέστρεψαν την πόλη, παρασύροντας σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά τους. Σήμερα δεν έχει μείνει εκεί παρά μόνο λάσπη και συνεργεία διάσωσης τα οποία με τη βοήθεια εκσκαφέων προσπαθούν να εντοπίσουν πτώματα στους δρόμους της Σαρικάρ.

Στην πρωτεύουσα της επαρχίας Παρβάν, περίπου 60 χλμ από την Καμπούλ, οι στοίβες από πέτρες μαρτυρούν τα κατεστραμμένα σπίτια, που βρίσκονται σε διάφορες συνοικίες της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τα περσινά κέρδη των κροίσων της G20 αρκούν για να τερματιστεί η φτώχεια σε όλο τον πλανήτη» υποστηρίζει η Oxfam
Η G20 αποτελείται από 19 κράτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρικανική Ένωση, αντιπροσωπεύει το 85% του παγκόσμιου ΑΕΠ και τα δυο τρίτα του πληθυσμού του πλανήτη
Γυναίκα μοιράζει φαγητό