Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

10χρονο κοριτσάκι ανατινάχτηκε ανάμεσα σε κόσμο! – Λίντσαραν δεύτερο!

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ - REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ - REUTERS

Έστειλαν ένα 10χρονο παιδί στο θάνατο. Και δεν είναι το πρώτο αλλά ούτε και δυστυχως θα είναι το τελευταίο. Όλα έγιναν στη Νιγηρία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το κοριτσάκι, πλησίασε κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος σε μια καντίνα στην πόλη Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία γύρω στις 21.30 και ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο.

Το παιδί έχασε την ζωή του επι τόπου και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά.

Ανατριχιαστικά είναι όσα περιέγραψε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας ο οποίος επιβεβαίωσε χθες την είδηση για την επίθεση. Όπως είπε οι δράστες ήταν δύο αλλά το άλλο κοριτσι το λιντσάρισε το οργισμένο πλήθος προτού προλάβει να ανατινάξει και αυτό τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να διευκρινίσει την ηλικία των δύο κοριτσιών. Ωστόσο ένας εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση που βοήθησε στην απομάκρυνση της σορού αυτού που ανατινάχθηκε επιβεβαίωσε ότι “δεν ήταν μεγαλύτερο από 10 ετών”.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Ωστόσο τέτοιου είδους επιθέσεις πραγματοποιεί συνήθως η Μπόκο Χαράμ, η οποία στρατολογεί συχνά γυναίκες και νεαρά κορίτσια για την πραγματοποίηση επιθέσεων αυτοκτονίας.

Στις 11 Δεκεμβρίου, δύο κοριτσάκια περίπου 7 ετών ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένα σε μια πολυσύχναστη αγορά του Μαϊντουγκούρι, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 17.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε