Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

111 οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία στην Κούβα

Κούβα

Μια νεαρή γυναίκα, μόλις 23 ετών, είναι το 111ο θύμα της αεροπορικής τραγωδίας στην Κούβα. Ήταν μια από τους τρεις επιβάτες που είχε επιζήσει μετά τη συντριβή του Boeing στην Αβάνα, την περασμένη Παρασκευή (18.05.2018).

Η αεροπορική τραγωδία στην Κούβα ήταν η πιο πολύνεκρη στο νησί τα τελευταία 30 χρόνια. Η άτυχη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της τη Δευτέρα (21.05.2018), στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Το θάνατό της ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κούβας.

Η 23χρονη γυναίκα νοσηλευόταν σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, που δεν κατέστη εφικτό να αναστραφεί παρά τις προσπάθειες των γιατρών», ανέφερε το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του, όπως μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Οι άλλες δύο γυναίκες που επέζησαν συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ωστόσο η κατάστασή τους είχε χαρακτηριστεί λίγες ώρες νωρίτερα «δυσμενής».

Η συντριβή του Boeing στην Κούβα

Η τραγωδία σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Ο Boeing 737-200 εκτελούσε την πτήση DMJ972 του κρατικού αερομεταφορέα Cubana de Aviación, με προορισμό την Ολγκίν, 670 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας. Τα μέλη του πληρώματος, ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης, ένας τεχνικός και τρεις αεροσυνοδοί, ήταν από το Μεξικό, καθώς η Κουμπάνα ενοικίαζε το αεροπλάνο από τη μεξικανική αεροπορική εταιρεία Global Air (γνωστή και ως Damojh Aerolíneas).

Το αεροπλάνο συνετρίβη σε χωράφι όπου καλλιεργούνται γλυκοπατάτες αφού πέρασε από δασώδη έκταση κοντά στο αεροδρόμιο, μόλις 200 μέτρα από κατοικημένες περιοχές. Ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους έχει ανασυρθεί σε καλή κατάσταση. Και από αυτό αναμένονται οι απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

Το προηγούμενο αεροπορικό δυστύχημα στην Κούβα είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2017. Τότε, μεταγωγικό αεροσκάφος των ένοπλων δυνάμεων, ρωσικής κατασκευής, συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στο δυτικό τμήμα της χώρας. Οκτώ άνθρωπο είχαν σκοτωθεί.

Το 2010, επιβατικό αεροσκάφος ATR-72 της κουβανικής αεροπορικής εταιρείας Aerocaribbean το οποίο εκτελούσε πτήση από το Σαντιάγκο στην Αβάνα συνετρίβη στη κεντρική Κούβα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 68 επιβαίνοντες σε αυτό, ανάμεσά τους 28 ξένοι.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις